PRIVATNA ARHIVA
KOSTIM S PRIČOM

Voditeljica blista u badiću koji je godinama stajao u ormaru jer je mislila da mu nije ‘dorasla‘ - pristaje joj kao saliven

Od gubitka najdražeg kupaćeg do hrabrog povratka u klasik iz 80-ih, Antonia nas podsjeća kako ne dozvoliti ičemu da nam pokvari dane na plaži.

Od gubitka najdražeg kupaćeg do hrabrog povratka u klasik iz 80-ih, Antonia nas podsjeća kako ne dozvoliti ičemu da nam pokvari dane na plaži.

Antonia Ćosić, naša je omiljena TikTok zvijezda, ali osim što nas uveseljava svojom svakodnevicom, ona je puno više od toga. Novinarka, voditeljica HRT-a i magistrica psihologije. Vječito nasmijana i pristupačna, osoba kojoj nije strano nasmijati se na vlastiti račun. Antonia ljeto provodi u Splitu, Zadru i Podstrani, odakle nas na društvenim mrežama izvještava o svojim pustolovinama, a našu je pozornost privukla jednim kupaćim kostimom - s pričom.

Naime, svoj najdraži kupaći kostim jednog je popodneva zaboravila na plaži pa je morala pronaći zamjenu - koja dolazi u obliku odvažnog komada za koji zaista treba imati samopouzdanja.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Bili smo na Bačvicama kada se nebo iznenada naoblačilo. Izgledalo je kao da će se spustiti strašno nevrijeme. Vjetar je nosio ručnike, a plaža se ispraznila za 10 minuta. Potrčali smo i mi, a u žurbi, iako uvijek sve provjerim, sam zaboravila na badić koji se sušio. Ne bi to bila baš nikakva strahota da to nije najbolji kupaći kostim koji savršeno pristaje i pritom je najudobniji. Vratila sam se navečer u nadi da ću ga naći, ali uzalud. No, ne vrijedi se oko toga stresirati", kroz smijeh nam govori Antonia koji je izgubljeni kupaći zamijenila - boljim. Naime, sa sobom je ponijela i mamin badić iz 80-ih koji je rijetko nosila sve do sada.

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

"Ona je imala bolji ukus od mene i više stila i vjeruje u to da povremeno treba uštedjeti i kupiti jedan, ali vrijedan komad odjeće poput ovog. Pokazala mi je još kad sam bila u srednjoj školi i odmah mi se svidio jer me podsjetio na scenu iz videospota "Careless Whisper" Georgea Michaela. Prihvatila sam ga u nadi da ću jednom imati hrabrosti odjenuti ga, ali istovremeno sam razmišljala kako uopće nije za mene. Dekolte je popriličan pa sam mislila da ću izgledati smiješno ako nosim nešto čemu nisam dorasla", otkriva novinarka koja nam je priznala kako do pred koju godinu nije imala dovoljno samopouzdanja da ga nosi.

image
PRIVATNA ARHIVA
image
PRIVATNA ARHIVA

"Odjenula bih ga jednom u dvije godine. Ne znam imate li i vi strah da ćete se pojaviti negdje i da će ljudi pomisliti ‘ovo tako nije za nju‘? Racionalni dio mene uvijek je znao da ne treba tako razmišljati, ali činjenica je da je ta misao ipak ostala negdje u primozgu. No, ove godine se nisam ni nagovarala ni ohrabrivala - jedan dan sam g obukla i na plaži pomislila oko čega sam se ja ikad brinula? Koga uopće boli briga? Svatko ima neke svoje nesigurnosti, želje, ideale, snove...", kaže Antonia i dodaje kako je njezin moto da treba uživati i pustiti druge da uživaju. No do tog zaključka došla je s vremenom. Što je starija, svjesnija je da se moramo prestati stalno preispitivati i jednostavno uživati u svom tijelu i odjeći koja nam je draga.

image
PRIVATNA ARHIVA

"Plaža uvijek probudi tračak nesigurnosti. Žene odlaze na brojne tretmane prije odlaska na ljetovanje. Ali onda vidiš djecu kako se igraju i skaču s mola, bakice kako jedu lubenicu i dedeke kako igraju briškulu i pomisliš ‘Pa to je život‘. Zašto se mi, odrasli, brinemo oko ovakvih gluposti? Prava je šteta i jedan jedini trenutak mora i sunca potrošiti na bilo što drugo osim gušta", zaključila je i dodala kako će ona svoja dva tjedna iskoristiti maksimalno.

Linker
05. rujan 2024 11:17