MARKO TODOROV CROPIX
STILSKE PRIČE

Zavodnik Matino zvijezda je serije "Skriveno u raju": "Treniram pet puta tjedno, a omiljeni modni detalj mi je ogrlica"

Otkako je zbog uloge zavodnika Dina u serijalu "Skriveno u raju" ojačao mišiće, glumac Matino Antunović postao je odvažniji i u odijevanju - obožava majice bez rukava, prozirne košulje i slip kupaće gaće, a da ima vremeplov, rado bi se vratio u lude sedamdesete.

Otkako je zbog uloge zavodnika Dina u serijalu "Skriveno u raju" ojačao mišiće, glumac Matino Antunović postao je odvažniji i u odijevanju - obožava majice bez rukava, prozirne košulje i slip kupaće gaće, a da ima vremeplov, rado bi se vratio u lude sedamdesete.

Glumac Matino Antunović dokazuje da je za besprijekoran modni stil katkad potrebno samo jedno - neopterećenost. Odjevne kombinacije bira spontano i instinktivno, ne mareći je li nešto “in” ili “out”, staro ili novo, skupo ili jeftino, no to u konačnici izgleda vrlo atraktivno, zanimljivo i originalno. Zato je 33-godišnji Makaranin, poznat po ulogama nogometaša Dizela i instruktora ronjenja Dina u RTL-ovim serijalima “San snova” i “Skriveno u raju”, sam osmislio i outfite za snimanje našeg editorijala u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. I premda smatra da o odijevanju ne treba mnogo filozofirati i teoretizirati, otkrio nam je brojne zanimljivosti o sebi i svom stilu.

Koji je vaš ljetni modni đir?

- Općenito ne volim da me išta sputava, a pogotovo kad je jako vruće. Najbolje se osjećam sa što manje odjeće pa sam najčešće u kratkim hlačama, sandalama i majicama bez rukava.

Je li to i zato što ste zbog uloge u serijalu “Skriveno u raju” ojačali mišiće?

- Podsvjesno možda i da. Kad su mi ruke otkrivene, bolje se vidi efekt odlaska u teretanu.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Koliko često trenirate i na što stavljate fokus?

- Naglasak mi je na gornjem dijelu tijela, jer sam zahvaljujući vožnji bicikla mišićima nogu bio zadovoljan. U teretani sam do pet puta tjedno po sat vremena i vježbam sam. U početku je to bilo triput tjedno s privatnim trenerom, kojeg mi je zbog uloge osigurala produkcija serijala “Skriveno u raju”.

Kakve kupaće gaće preferirate?

- U posljednje vrijeme klasične crne “spidice”. Nekad sam plivao u kupaćim hlačama, no počele su mi smetati. Inače sam pobornik naturizma, ali ne, naravno, na javnim plažama.

Imate li omiljeni modni detalj?

- Ogrlice. Tetak mi je napravio jednu od školjaka i ta mi je najdraža. Produkcija serijala “Skriveno u raju” htjela je da je nosim dok glumim Dina, no nisam želio pa su mi nabavili drugu.

Kakve boje i uzorke volite?

- U zadnje vrijeme trudim se nositi svjetlije boje jer sam skužio da me otvore i više pašu mom tenu. Nastojim izaći iz crne ili je iskombinirati s nečim bijelim da bude kontrastno.

Imate li omiljene brendove?

- Ne patim na marke. Kupim ono što mi se svidi i u čemu se ugodno osjećam pa to može biti i nešto što je u trendu i second hand. Najvažnije je da mi dobro stoji ono što odjenem i da sam zadovoljan kad se pogledam u ogledalo. Svoj stil bih opisao kao eklektičnu estetsku udobnost.

image


MARKO TODOROV CROPIX

Kupujete ili planski ili spontano?

- I jedno i drugo. Ali, u principu se mogu kontrolirati, nisam iracionalan i kupujem ono što mi treba. Imam dosta odjeće, no to je zato što sam kolekcionar po prirodi i sentimentalno se vežem za stvari. Podsjećaju me na određeni period pa ih čuvam.

Kupujete li i putem interneta?

- Katkad, ali nisam dugo. Shvatio sam da mi je bitno osjetiti materijal. Njegova kvaliteta mi je postala izuzetno važna.

Kad ste postali svjesni svog stila?

- Ne bih rekao da sam svjestan svoje modne strane, više to drugi ističu. Samo mislim da imam smisla za lijepe predmete. Osim toga, bolje se osjećam u svom tijelu pa sam možda postao i odvažniji.

Smatrate li da hrvatskim muškarcima nedostaje hrabrosti u modnom smislu?

- Ovisi gdje se krećete. Na nekim događanjima viđao sam muškarce u suknjama i štiklama. Ja bih to nosio samo zbog uloge.

Birate li sami odjeću za posebna događanja?

- Da. Nekad tražim odobrenje, no ako mi se kombinacija sviđa, nosit ću je bez obzira na tuđe mišljenje.

image
MARKO TODOROV CROPIX

Koji je vaš ključni modni komad?

- Ovisi o godišnjem dobu. Ako je zima, vjerujem da su to jakna i sako, a ljeti cipele i remen.

U koje biste se povijesno razdoblje voljeli vratiti što se mode tiče?

- Možda sedamdesete. Sviđa mi se taj posthipijevski disko stil.

Kako njegujete lice i kosu?

- U posljednje vrijeme počeo sam i na to paziti te se njegujem više nego prije. Koža lica mi je suha pa koristim Vichyjeve kreme i boostere za hidrataciju. Mojoj kosi pak najviše odgovaraju Keune proizvodi - šampon, regenerator, balzam... Za postizanje wet looka biram ulje i gel.

Koji vam je najdraži parfem?

- Moj omiljeni parfem Hugo Boss XY više se ne proizvodi pa ga je zamijenio Givenchy Gentleman. Dobio sam ga na dar prije godinu dana i shvatio da mi je najdraži.

Linker
14. rujan 2024 21:46