STUDIO4 GETTY IMAGES
Ljetni favorit

Vrijeme je za preplanulu put: Ovo je jedina marmelada koju želim ovog ljeta

Iako sam godinama izbjegavala proizvode za ubrzano tamnjenje, napokon sam pronašla jedan koji mi omogućava lijepu osunčanu boju kože i preplanuli ten.

Iako sam godinama izbjegavala proizvode za ubrzano tamnjenje, napokon sam pronašla jedan koji mi omogućava lijepu osunčanu boju kože i preplanuli ten.

Marmelada za sunčanje na tržištu se pojavila prije nekoliko godina i odmah stekla veliku popularnost. Iako sam svjesna da pomaže u postizanju preplanule puti, koju i sama volim imati, moja je koža sama po sebi vrlo svijetla i osjetljiva, a korištenje većine proizvoda zna mi prouzročiti velike probleme. Kada ljeti boravim na moru, jedna sam od onih koje se uvijek radije drže dubokog hlada, a usput se i svako malo mažem kremom visokog zaštitnog faktora kako bih spriječila moguće neugodnosti. Zbog toga sam se nerijetko osjećala i loše jer, premda je aristokratska put nešto što mi se oduvijek sviđalo na meni, ljeti sam ipak željela imati preplanulu kožu. Obožavateljica sam kratkih hlača i suknji pa me moje bijele noge jednostavno nisu baš oduševljavale.

Osim toga, zbog čestih iritacija na koži koje znam dobiti od korištenja brojnih kozmetičkih proizvoda i moje urođene odbojnosti prema bilo kakvoj vrsti eksperimentiranja, nikad se nisam usudila isprobati popularnu marmeladu za koju sam neprestano slušala od svojih prijateljica. Sve do nedavno. Unatoč tome što se oduvijek držim klasika kada je riječ o onome što stavljam na svoju kožu i to mi je dosad dobro išlo, s obzirom na to da je preplanuli ten moja velika želja, ovog ljeta odlučila sam pokušati i isprobati ovu hvaljenu marmeladu za sunčanje.

Kako i inače volim njihove proizvode, najprije sam odlučila isprobati Afroditinu Express marmeladu iz njihove SUN CARE kolekcije. Iako me na prvu privukla zbog svoje ambalaže, pogled na sastav dodatno me oduševio. Ekološki maslac od kakaa, uljni ekstrakti mrkve i oraha, kao i prirodno kokosovo i maslinovo ulje... Sve su to sastojci koji se nalaze u ovoj marmeladi, a poznati su po tome što potiču obnavljanje kožnih stanica, štite kožu od isušivanja i poboljšavaju elastičnost kože. Kada sam uz sve to vidjela da je riječ o proizvodu namijenjenom njezi suhe i osjetljive kože, znala sam da sam pronašla nešto što ću odsad pa nadalje rado koristiti. Već nakon jednog korištenja vidjela sam značajniju promjenu na svojoj koži - bila je mekša i sjajnija, a preplanula put koju sam dobila izgledala je kao da sam tjedan dana provela na moru, a ne sat vremena dnevno na balkonu.

image

Afrodita SUN CARE EXPRESS marmelada (12,39 eura)

@MISSO.PHOTO

Kao što stoji i u samom opisu proizvoda, zahvaljujući ovoj marmeladi moguće je postići preplanulu put u rekordnom vremenu, i to zahvaljujući snažnoj formuli s ekološkim maslacem od kakaa, ekstraktom oraha i mrkve te 100-postotnim prirodnim njegujućim uljima. Ova marmelada koja me osvojila već pri prvom korištenju osigurava iznimno brzo postizanje prirodne preplanulosti i djeluje njegujuće. No kao i većina popularnih marmelada za sunčanje, ni ova ne sadrži UV zaštitu pa se tako obavezno mora koristiti uz kremu ili neki drugi proizvod sa SPF-om.

image

Linija za brže tamnjenje u kojoj se nalaze marmelade, ali i gelovi

@MISSO.PHOTO

Skincare brend Afrodita u novoj kolekciji nudi i proizvode za zaštitu od sunca, a moj favorit je SUN CARE EXTRA SENSITIVE krema. Riječ je o proizvodu namijenjenom zaštiti lica od sunca sa SPF-om 50, a budući da sam nedavno prešla 30., svjesna sam da mi je zaštita kože lica itekako bitna. Ova krema u sastavu ne sadrži parfeme pa je zbog toga savršen izbor za moju osjetljivu kožu. Iako se može nanositi sama, ja ju radije na lice nanosim u kombinaciji sa svojom hidratantnom dnevnom kremom za lice kojoj sam vjerna već godinama.

image

Afrodita kreme sa visokim zaštitnim faktorom

@MISSO.PHOTO

Što se tiče krema za tijelo, izdvojila bih još i SUN CARE mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30 u spreju. Lagana je, brzo se upija i ne ostavlja mastan trag, a u svome sastavu također ima aloe veru koja dokazano pomaže u regeneraciji stanica kože. Za sve one koji više vole klasične kreme, tu je SUN CARE SPORT krema za zaštitu od sunca, također sa SPF-om 30. Ono što je izdvaja od ostalih jest činjenica da je namijenjena onima koji se puno kreću, znoje i nemaju vremena često iznova nanositi kremu, a među novijim proizvodima je i SUN CARE mlijeko za vrlo visoku zaštitu sa SPF-om 50 koje sadrži UVA i UVB filtre "nove generacije", ne ostavlja bijele tragove te se lako razmazuje, a idealno je za cijelu obitelj.

image

Na plažu nikako bez dobre zaštite: jedan od novijih proizvoda brenda Afrodita je mlijeko za vrlo visoku zaštitu sa SPF-om 50, a koje sadrži UVA i UVB filtre "nove generacije" te je idealno za cijelu obitelj.

@MISSO.PHOTO

Pritom ne smijemo zaboraviti niti na važnost korištenja proizvoda za njegu kože nakon sunčanja, zbog čega će se u mojoj kozmetičnoj torbici naći SUN CARE mlijeko after sun s ekstraktom aloe vere koji smiruje i osvježava kožu ili SUN CARE Body Yogurt s osvježavajućom kokosovom vodom, hranjivim karité maslacom te šipkovim uljem. Uz sebe je dobro imati i SUN CARE Aloe Vera gel, za krizne situacije, koji smiruje, sprječava ljuštenje kože te zatezanje, a ublažava i ubode insekata.

image

Afrodita u svojoj ponudi ima i AFTER SUN proizvode koji hidartiziraju i osvježavaju kožu nakon izlaganja suncu

@MISSO.PHOTO

Osim onih za zaštitu i njegu, tu je i proizvod za sjaj i ljetni miris - PARTY DIVA profinjeno mirisno ulje sa šljokicama koje našoj koži osigurava savršen ten i zavodljiv sjaj. Zahvaljujući njegovom sastavu, ovo je ulje savršeno jer koži osigurava mekoću, glatkoću i čarobnu energiju.

image

PARTY DIVA Profinjeno mirisno ulje sa šljokicama (6,62 eura)

OLGA BRYCHT

Poznati kozmetički brend u ponudi ima i ostale proizvode za zaštitu od sunca, kao i one namijenjene njezi kože nakon sunčanja. Sve proizvode iz Afroditinog SUN CARE asortimana moguće je pronaći u drogerijama i supermarketima, a cjelokupan je asortiman dostupan na službenoj stranici brenda.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Afrodita

Linker
02. srpanj 2024 12:23