Britanski slavni kuhar i televizijska zvijezda Jamie Oliver, ovih dana pomaže svojim jednostavnim i pristupačnim prijedlozima. Povoljni čokoladni kolač bez jaja - baš ono što nam svima treba ovog vikenda.
Ništa ne grije dušu tako dobro kao sočni čokoladni kolač. A da nam ne bi oduzeo previše vremena ili potrebnih namirnica, pobrinuo se slavni britanski kuhar i televizijska zvijezda Jamie Oliver. Sklon je promoviranju jednostavnih (i zdravih) recepata koje svatko može napraviti kod kuće, a izuzetak nije ni recept za slasni čokoladni kolač bez jaja koji je gotov u manje od pola sata!
Oliver preporučuje ovaj kolač poslužiti uz sladoled, šlager, svježe voće ili preljev po želji... Ukusan je, doduše, i u svojoj osnovnoj varijanti.
Potrebni će vam biti sljedeći sastojci:
200 grama maslaca sobne temperature
200 grama lješnjaka, badema ili oraha
200 grama tamne čokolade
200 grama brašno
200 ml mlijeka
200 grama šećera
malo soli
Priprema
Pripremit ćtee ga vrlo brzo i jednostavno. Pećnicu treba zagrijati na 180 stupnjeva, a potom pleh dimenzija 25 cm x 25 cm obložiti papirom za pečenje. Lješnjake popržite 3 - 4 minute, a kada se ohlade, treba ih usitniti u blenderu. U isti blender dodajete i čokoladu, prstohvat soli te izlomljeni maslac.
Nakon toga, dodajete mlijeko, brašno i šećer pa mutite dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon što je smjesa glatka, ravnomjerno je raspodijelite u plehu pa pecite oko 18 minuta. Bitno je da površina bude hrskava, a krajevi spužvasti. Sredina kolača treba ostati meka i nešto vlažnija. To je pravi rezultat nakon kojeg možete uživati u povoljnoj i jednostavnoj slastici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....