Danijela, Ella i Dino Dvornik

 GLORIA ARHIVA
VEĆI OD ŽIVOTA

Danijela Dvornik na Dinin 60. rođendan: "Rekao mi je da ga se nikad neću riješiti, sad shvaćam što je pisac htio reći..."

Legendarni splitski glazbenik preminuo je prije 16 godina, a 20. kolovoza proslavio bi svoj 60. rođendan.

Legendarni splitski glazbenik preminuo je prije 16 godina, a 20. kolovoza proslavio bi svoj 60. rođendan.

Dvadesetog kolovoza ove godine splitski kralj funka Dino Dvornik proslavio bi svoj šezdeseti rođendan, a njegova udovica Danijela Dvornik obilježila ga je emotivnom objavom na svom profilu na Instagramu.

"Kad me pitaju koja mi je najdraža uspomena …. Nemam pojma, toliko ih je! Nisam uvijek raspoložena za prepričavanje ili sjećanje. To ne znači da je zaboravljen, itekako je prisutan... Ako slučajno i zaboravim na kratko, uvijek mi se javi iz zvučnika, pobrinuo se on za to. A jednom davno u nekoj od naših svađa mi je rekao “ Dani, ti se mene nikad nećeš riješit! I ka po običaju, nisam to shvatila ozbiljno . Sad shvaćam što je pisac htio reći... 60 godina bi danas napunio i sigurna sam da bismo plesali. Sretan rođendan!", napisala je Danijela Dvornik uz Dininu fotografiju objavljenu na singlu "Mala je avion" iz 2002.

Dino Dvornik bio je jedinstvena pojava na našoj glazbenoj sceni, veliki glazbenik čiji najveći hitovi "Ti si mi u mislima", "Zašto praviš slona od mene", "Hipnotiziran", "Afrika", "Ništa kontra Splita", "Jače manijače"... ne gube na aktualnosti i popularnosti.

image

Danijela i Dino Dvornik

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

"Meni je najgore biti konzervativan. Ali ovo ću vam reći, ljudi moji, generacije se mijenjaju, ne radimo iste greške koje su činili naši očevi i majke", izjavio je Dino Dvornik u ljeto 2008., dva mjeseca prije smrti. Tada su mu bile 44 godine, a kako je rekao u svom posljednjem intervjuu, živio je silovito, uvijek u šestoj brzini, o čemu najbolje svjedoči njegova glazbena ostavština. U dva desetljeća karijere objavio je šest studijskih albuma, za svoj rad dobio je dvanaest Porina, od kojih mu je osam dodijeljeno posmrtno, a njegove pjesme i danas zvuče suvremeno i atraktivno.

Koliko je njegov život bio osebujan i turbulentan, to najbolje zna njegova udovica Danijela. U dvadeset i jednu godinu zajedničkog života s Dinom je, najblaže rečeno, iskusila “pelin i med”, kako je i naziv Danijeli najdraže njegove pjesme. Kad su se zaljubili, njoj je bila 21 godina, Dinu 24.

image

Danijela, Dino i Ella Dvornik

ARHIVA GLORIJE

Zbog ljubavi prema Danijeli Dino je čak pristao konobariti po londonskim pubovima, a navečer bi u unajmljenom stanu na gitari skladao pjesme. Upoznali su se na tulumu u njegovom stanu, a Dinovo zavođenje bilo je sve prije nego romantično. Nakon što ju je zatekao pitanjem “Bi li ti, mala, voljela osjetiti moje vibracije!”, zaspao joj je na ramenu.

U prosincu 1990. rodila im se kći Ella, a Dino je tada supruzi u šali rekao da više neće imati djece jer ona ionako ima pune ruke posla s njim i malenom. No, kćer je obožavao, a ime je dobila po pjesmi koju su te godine skladali on i Neno Belan “Ella E”.

"Bio je dobar otac, iako je Ella bila moja briga. Osobito kad je bila mala jer je on tada puno nastupao. No mijenjao joj je pelene, hranio je, igrao se s njom. U stvari, on je Elli bio više prijatelj nego otac", otkrila je Danijela u ekskluzivnom razgovoru za Gloriju.

Od Dinove smrti njegova supruga većinu vremena provodi u otočkoj oazi na Braču, gdje uživa u vrtu, uređenju doma i izradi dekoracija, a na otoku je posjećuje kći Ella Dvornik, poznata blogerica i influencerica, s kćerma Balie Dee i Lumi Wren.

image

Danijela, Ella i Dino Dvornik

GLORIA ARHIVA
Linker
05. rujan 2024 11:13