Da dobra tjelesna forma nije nužno povezana s određenim godinama već s načinom života u koji su uključeni sport, kvalitetna prehrana - potvrđuje chef Ivan Pažanin koji se ulaskom u četrdesete osjeća i izgleda bolje nego nikad. Ispričao nam je dobitnoj formuli sretnog života na osobnom i poslovnom planu, kao i o svojim nedavnim skitnjama po Italiji i Portugalu
Ivan Pažanin proživljava svoje najbolje dane. Poznati splitski chef kojeg je šira publika zavoljela u popularnom kulinarskom showu ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!‘, savršeno je posložio svoj poslovni i privatni svijet na početku četrdesetih. „Nikad se nisam bolje osjećao, ni fizički ni mentalno”, rekao nam je Ivan koji je početkom studenog prošle godine proslavio 40. rođendan u krugu obitelji - prezadovoljan i svojom tjelesnom formom.
„U mlađim danima imao sam oscilacije u težini. Najviše bi mi se kilograma nakupilo dok bih snimao show, odnosno kad bih vodio sjedalački stil života. Međutim aktivnost, kretanje i kvalitetna prehrana sastavljena od svježih namirnica pomogli su mi u postizanju odlične forme. Tako sam ljetos konačno izgubio oko 7 kilograma koji su mi smetali, i tu težinu održavam”, priča gastronomski znalac. Pitali smo ga što mu je konkretno pomoglo u postizanju idealne forme?
„Prijatelj mi je sportaš pa me on dodatno motivirao na trčanje. Tu su i duge šetnje. Ne možemo govoriti o zdravlju i fit formi bez kvalitetnih obroka. Obožavam ribu, jela na žlicu, meso i puno povrća. Konkretno, neki dan sam guštao u telećoj jetrici pripremljenoj na žaru začinjenom češnjakom, špinatu, rotkvicama, mladom luku”, ističe naočiti Dalmatinac za čiju pojavu ništa manje nije važan ni njegov zarazni optimizam.
„Moja životna formula je jednostavna. Želim biti koristan, uživam u poslu, obitelji, dobrim prijateljima i puno humora. Klonim se negativne energije”, kaže Pažanin. Pozitivnu energiju crpi i iz putovanja. Tako se nedavno vratio sa svoje gastro-vinske ture po Portugalu i Italiji. Posebno ga je dojmio Portugal sa svojom gastro scenom. Nije mogao odoljeti, obišao je dvadesetak restorana i vinarija u okolici Porta.
„Portugalci imaju jaku vinsku scenu. Pristup gastronomiji im je jednostavniji od nekih drugih europskih zemalja, ne gube na kvaliteti i cijene su im povoljnije nego kod nas,” istaknuo je. Ispričao je da su ga oduševile svježe pripremljene školjke, rakovi, škampe, jastozi, sve vrlo jednostavno i ukusno, sa svježinom mora na nepcima. Posebno mu se svidjela guščja jetra u restoranu Pedro Lemos. Osim za gastro užitke pronašao je vremena i za šetnu po plaži Nazare - raju za surfere. Kako nam je ispričao, nije zaplivao jer je Atlantski ocean prehladan, ali je uživao u zraku i divljini valova.
Naposljetku, obogaćen novim iskustvima i okusima vratio se u Split gdje je među ostalim posvećen dodatnom uređenju interijera restorana ‘Citadela‘ u Marini kraj Trogira. Naime, ‘Citadelu‘ je preuzeo prošle godine, sezonski je restoran koji nudi vrhunske riblje i mesne delicije, a svoja vrata ponovno otvara u travnju.
Za kraj smo ga pitali ima li pored svih obaveza vremena za ljubav, odnosno je li u romantičnoj vezi: "Lagan sam kao pero po tom pitanju. Trenutačno mi je najveće društvo moj pas Pjer”, rekao je kroz smijeh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....