Za Stjepana Vukadina Uskrs je uvijek imao posebno značenje. Ne samo u religijskom i simboličnom smislu, već u bogatoj trpezi na kojoj obiluju dalmatinske delicije koje, ipak, najbolje priprema njegova majka.
Blagdansku stanku od snimanja nove sezone Masterchefa Stjepan Vukadin (32) provest će s obitelji u Trogiru; suprugom Katarinom, jednogodišnjom kćeri Eli i četverogodišnjim sinčićem Gabrielom te roditeljima koji su mu priuštili najljepše uspomene.
„Uskrs je kod nas uvijek bio više od običnog blagdana - označava obiteljsko okupljanje, trenutke kad se kuća napuni mirisima domaće spize, i kad svi nekako uspore”, ističe Stjepan, dodajući koja ga hrana iz djetinjstva vezuje za uskrsne običaje: „Na stolu je uvijek bila poslužena šunka, pečenica, jaja obojena u kapuli, sirnica i domaća pogača koja se ‘ukrade’ još topla, i naravno - janjetina i francuska salata, jer bez njih nekako nije Uskrs”, govori chef. Izdvaja da je u njegovoj obitelji bio običaj da se ta hrana priprema na Veliku subotu i ujutro nosi na misu i blagoslov, pa tek onda jede.
„Kod nas doma uvijek se kuhalo iz srca, ništa to nije bilo naročito sofisticirano, ali bilo je s ljubavlju. To su okusi koje ne možeš kupiti jer su puni uspomena. I mislim da je to najljepše od svega; ta radost zajedništva, mir u kući i sreća što smo zajedno”, kaže chef trogirskog restoran il Ponte. Priznaje da mu je i dalje, unatoč profesiji, najljepši Uskrs s njegovom velikom obitelji.
„Ne zbog hrane, nego zbog osjećaja. U svakom jelu koje pripremam pokušavam uhvatit taj trenutak; mir, ljubav i onu toplinu koju ti može dati samo obitelj”, zaključuje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....