Stjepan Vukadin

 VEDRAN PETEH CROPIX
Okusi djetinjstva

Naš chef povodom najvećeg kršćanskog blagdana: "Kod nas doma uvijek se kuhalo iz srca, ništa naročito sofisticirano, ali ..."

Za Stjepana Vukadina Uskrs je uvijek imao posebno značenje. Ne samo u religijskom i simboličnom smislu, već u bogatoj trpezi na kojoj obiluju dalmatinske delicije koje, ipak, najbolje priprema njegova majka.

Za Stjepana Vukadina Uskrs je uvijek imao posebno značenje. Ne samo u religijskom i simboličnom smislu, već u bogatoj trpezi na kojoj obiluju dalmatinske delicije koje, ipak, najbolje priprema njegova majka.

Blagdansku stanku od snimanja nove sezone Masterchefa Stjepan Vukadin (32) provest će s obitelji u Trogiru; suprugom Katarinom, jednogodišnjom kćeri Eli i četverogodišnjim sinčićem Gabrielom te roditeljima koji su mu priuštili najljepše uspomene.

image

Stjepan Vukadin, supruga Katarina, sinčić Gabriel i kćerkica Eli

„Uskrs je kod nas uvijek bio više od običnog blagdana - označava obiteljsko okupljanje, trenutke kad se kuća napuni mirisima domaće spize, i kad svi nekako uspore”, ističe Stjepan, dodajući koja ga hrana iz djetinjstva vezuje za uskrsne običaje: „Na stolu je uvijek bila poslužena šunka, pečenica, jaja obojena u kapuli, sirnica i domaća pogača koja se ‘ukrade’ još topla, i naravno - janjetina i francuska salata, jer bez njih nekako nije Uskrs”, govori chef. Izdvaja da je u njegovoj obitelji bio običaj da se ta hrana priprema na Veliku subotu i ujutro nosi na misu i blagoslov, pa tek onda jede.

image

Iako je chef restorana, Stjepan priznaje da najslađa blagdanska jela priprema njegova majka

VOJKO BASIC CROPIX

„Kod nas doma uvijek se kuhalo iz srca, ništa to nije bilo naročito sofisticirano, ali bilo je s ljubavlju. To su okusi koje ne možeš kupiti jer su puni uspomena. I mislim da je to najljepše od svega; ta radost zajedništva, mir u kući i sreća što smo zajedno”, kaže chef trogirskog restoran il Ponte. Priznaje da mu je i dalje, unatoč profesiji, najljepši Uskrs s njegovom velikom obitelji.

image

Proljetna slastica iz Stjepanove radionice

TONCI PLAZIBAT CROPIX

„Ne zbog hrane, nego zbog osjećaja. U svakom jelu koje pripremam pokušavam uhvatit taj trenutak; mir, ljubav i onu toplinu koju ti može dati samo obitelj”, zaključuje.

Najnovije
27. travanj 2025 07:16