DANIJEL BARTOLIć/CROPIX
NEZABORAVNA VEČER

Ronald Braus ponovno živi punim plućima: "Srce mi je na mjestu, vratio sam se u život - među ljude"

U parku rovinjskog hotela Monte Mulini održan je 24. gala koncert "Ronald Braus i prijatelji", kojim je rovinjski operni pjevač nakon zdravstvene drame obilježio svoj povratak na scenu.

U parku rovinjskog hotela Monte Mulini održan je 24. gala koncert "Ronald Braus i prijatelji", kojim je rovinjski operni pjevač nakon zdravstvene drame obilježio svoj povratak na scenu.

Bila je to nezaboravna večer pjesme, mode, vina i - slavlja života... U čarobnom ambijentu prekrasno uređenog parka rovinjskog hotela Monte Mulini poslužio je, naime, kao pozornica 24. koncerta "Ronald Braus i gosti", na kojem su uz domaćina svečanosti, našeg opernog pjevača Ronalda Brausa nastupili Alen Đuras, Mila Elegović, Irma Dragičević i Frano Ridjan uz pratnju orkestra pod vodstvom Marija Čopora, te publiku oduševili izvedbama starogradskih pjesama, arija i autorskih skladbi.

Svoju novu kolekciju predstavila je dizajnerica Martina Herak, a Ronald Braus posebno je zahvalan Turističkoj zajednici grada Rovinja, pokrovitelju svečanosti. Među brojnim poznatim licima u publici bili su model Zvona Vucković, koja je nosila reviju Martine Herak, estetski kirurg Nikola Milojević, književnica Sanja Pilić, koreograf Dinko Bogdanić, psihijatrica Ana Vaništa i mnogi drugi, koji su se raspitivali za zdravlje svog prijatelja i domaćina, te mu čestitali na sjajnom oporavku od zdravstvene kalvarije koju je nedavno prošao.

image

Ronald Braus pozdravio je okupljene

ROBERT VIJATOVIĆ

"Osjećam se mnogo bolje, usudio bih se reći - odlično. No, svaki dan pijem pet različitih vrsta lijekova, pazim što jedem i mnogo se više odmaram. Smanjio sam tempo i zapravo sam do koncerta, koji me digao i vratio u život među ljude, živio penzionerski. Nakon mnogo vremena ponovno sam prijateljima i životu nazdravio čašom vina", govori Ronald Braus, čiji je koncert održan u sklopu šestog festivala "Art&more".

image

Koncert Ronalda Brausa i prijatelja oduševio je publiku

ROBERT VIJATOVIĆ

Svi koji poznaju svestranog pjevača, znaju da je Roni uvijek spreman za zafrkanciju i tulumarenje, stalno je u pokretu, uvijek nešto novo planira i radi, te ga je teško uloviti između Zagreba, Rovinja i ostalih gradova diljem Hrvatske gdje često nastupa. No, svoj je tempo ljetos morao bitno smanjiti zbog velikih zdravstvenih problema i lakšeg moždanog udara koji je doživio proljetos, a manifestirao se djelomičnom paralizom lica, čiji je uzrok bio srčani ugrušak.

image

Ronald Braus uživa u pažnji i brizi svojih prijateljica

ROBERT VIJATOVIĆ

"Krenuo sam u svoju teretanu na Črnomercu, a nakon što sam izašao iz auta pola lica mi je bilo paralizirano, kao da sam primio vrlo jaku injekciju anestezije kakvu daju zubari. Teško sam govorio, lice mi se objesilo, pa sam odmah nazvao brata Vanju, inače liječnika kirurga u Zadru, koji mi je rekao da se hitno javim u bolnicu. Nakon neuroloških pretraga u bolnici Sv. Duh ustanovljeno je kako je moždani udar izazvao tromb koji je do mozga stigao iz srca, zbog rascjepa na srčanom mišiću koji sam morao operativno sanirati", ispričao nam je Roni početkom srpnja koji se operativnom zahvatu podvrgnuo u Zadru, gdje mu je ugrađen okluder.

"To je, rekli bismo u žargonu, kao mali kišobran koji pokrpa tu rupu i uz njega ne bih trebao imati više nikakvih problema. Sada se odlično osjećam, smanjio sam tempo, živim penzionerski, na kupanje odlazim oko osam sati navečer, pijem tablete za razrjeđivanje krvi, puno vitamina i moram kontrolirati tlak. Uskoro idem u Zadar na kontrolu, ali mislim da će biti sve u redu jer se baš dobro osjećam", istaknuo je Braus, koji nakon bolničkog pregleda putuje na Korčulu, gdje s Operom B.B. gostuje na Opernom tjednu.

image

Ronald Braus potkraj kolovoza s Operom B.B. putuje na Operni tjedan u Korčuli

ROBERT VIJATOVIĆ
Linker
11. rujan 2024 05:55