STUART HARDY/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK
Povukla se iz javnosti

Veliki jubilej američke miljenice: Prisjetili smo se života tužne holivudske dive koji kao da je preslikan iz romana

Sandra Bullock jedna je od najljepših i najuspješnijih zvijezda filmske industrije, a uoči 60. rođendana koji slavi 26. srpnja u javnosti smo ju imali prilike vidjeti manje nego ikada ranije i to zbog bolne promjene u privatnom životu.

Sandra Bullock jedna je od najljepših i najuspješnijih zvijezda filmske industrije, a uoči 60. rođendana koji slavi 26. srpnja u javnosti smo ju imali prilike vidjeti manje nego ikada ranije i to zbog bolne promjene u privatnom životu.

Holivudska glumica Sandra Bullock 26. srpnja slavi veliki jubilej - 60 godina. Uoči okruglog rođendana u javnosti smo ju imali prilike vidjeti manje nego ikad prije otkako se prošle godine odlučila povući se na neko vrijeme s velikog platna. Razlog je bolna promjena u osobnom životu. Potreban joj je mir i puno vremena za sebe jer je u kolovozu prošle godine izgubila životnog partnera, fotografa Bryana Randalla. Proveli su zajedno osam sretnih godina sve dok ga strašna dijagnoza, ALS, nije prikovala za postelju. Kada je 2022. snimila akcijsku komediju s Channingom Tatumom "Izgubljeni grad", objavila je da joj zbog osobnih razloga treba dugi odmor. Potom je početkom kolovoza prošle godine objavljeno da je Randall podlegao amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi: tada je postalo jasno da se zvijezda filmova "Dok si spavao", "Cura na zadatku", "Oceanovih osam", "Kuća za ptice" i "Brzina metka", htjela posvetiti partneru čiji je život gasila neizlječiva bolest.

image

Bryan Randall bio joj je najveća ljubav

FAMEFLYNET/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

U međuvremenu se otkrilo da je fotograf u kojeg se zaljubila 2015., u tajnosti bolovao tri godine i htio je da mu glumica ispuni dvije želje. Prva se odnosi na posljednji ispraćaj: u prosincu 2023., oslobodila je njegov pepeo na dan kad je trebao napuniti 58. godina, na obali rijeke Snake u Jackson Holeu, Wyoming, nedaleko od svoje kuće za odmor u kojoj su često boravili. Njezina šest godina mlađa sestra, spisateljica Gesine Bullock-Prado, objavila je tog dana na društvenim mrežama: "Sandy te dovela do rijeke kao što je obećala, sretan rođendan Bry". S drugom željom se glumica muči se već neko vrijeme. Njen partner htio je da ona emotivno nastavi dalje i "pruži šansu drugom dobrom momku", piše portal Hollywood Life.

image

Sa Sylvesterom Stalloneom 1993. u filmu "Razbijač"

?WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION

Jedna od najljepših, najuspješnijih filmskih zvijezda u filmskoj industriji trudi se zadržati u sjećanju najljepše iz bivše veze i otpustiti sve što je bolno - ali srce ne sluša komande. Zato ju naprijed tijekom posljednje godine, guraju prijatelji. Među njima je i Keanu Reeves, kolega iz akcijskog filma "Brzina" kojim je 1994. potvrdila status zvijezde: zaslužila ga je godinu ranije, sporednom ulogom u razvikanom SF projektu "Razbijač" sa Sylvesterom Stalloneom. Dodajmo i to da je američka javnost u uvijek pozitivnoj, dobrodušnoj Sandri Bullock, otkako se tom filmu pojavila u ulozi policajke iz budućnosti koja ne nosi oružje jer više nema zločina - prepoznala svoju miljenicu. Otada do danas, dobitnica Oscara za glavnu ulogu u filmu "Slijepa strana" postala je institucija i jedna od najomiljenijih glumica ikada.

image

Nakon snimanja hita ‘Brzina‘ iz 1994., Keanu Reeves postao joj je bliski prijatelj

?MGM/COURTESY EVERETT COLLECTION

Vjerojatno je i to razlog zbog koje ju prijatelj Keanu Reeves ne pušta da (pre)dugo oplakuje bivšeg partnera. Zvijezda franšize "John Wick" pronašla je, navodno, nekoga s kim bi ju volio upoznati, ali ona se opire.Premda nije raspoložena za dejtanje, osoba bliska Sandri Bullock otkriva da je jako zahvalna Reevesu. Prijateljica i kolegica iz filma "Magija", Nicole Kidman, našla je djelotvorniji recept kako ju izvući u javnost - rad. Australska diva nedavno je potvrdila da će obje sudjelovati u nastavku projekta u kojem je važnu ulogu imao i Goran Višnjić.

image

S Goranom Višnjićem u filmu ‘ Magija‘

?WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION

"Ja ću biti u tom filmu. I Sandy će biti u njemu. Ima tu još puno toga za ispričati", izjavila je Nicole Kidman za Variety. Detalji produkcije zasad se kriju. Bez obzira na to, nastavak priče o sestrama čarobnicama trebao biti prvi film dobitnice Oscara, rođene 26. srpnja 1964., u Arlingtonu, Virginija, otkako je prije dvije godine objavila da joj treba pauza. Recimo i to da je Sandra Bullock godinama snimala film za filmom, 2010. i 2014. godine proglašena je najbolje plaćenom američkom glumicom, pa ne čudi potreba da taj dio života neko vrijeme ostavi po strani.

image

U SF drami "Gravitacija" tumači ulogu astronautice

?WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION

Primjerice, vizualno impresivan film "Gravitacija" u kojem tumači ulogu astronautice Ryan Stone koja doživi nezgodu tijekom svemirske šetnje, zaradio je 716 milijuna dolara diljem svijeta i postao njen drugi financijski najuspješniji film. Prvo mjesto zauzima dugometražni crtić "Malci": Sandra Bullock je 2015. posudila glas negativki Scarlet Overkill u animiranom filmu koji je u kolovozu 2020. postigao ukupnu zaradu od 1,1 milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama.

image

Kolegica iz filma "Oceanovih osam" bila joj je Cate Blanchett

BARRY WETCHER ?WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION/EVERETT COLLECTION

Zato ne iznenađuje zašto je Ben Affleck, s kojim je 1999. snimila romantičnu komediju "Sile prirode", o njoj rekao: "U svakom filmu za koji čujem i vezano za svaki scenarij koji vidim, kažu: "Želimo Sandru Bullock u glavnoj ženskoj ulozi."

Međutim, uspjeh ima i tamnu stranu. Čini se da je glumica - koja je dio djetinjstva provela u Njemačkoj jer je njen otac, vokalni pedagog John Bullock ondje upoznao njenu majku, opernu pjevačicu Helgu Meyer – magnet za "frikove". Prvi sumanuti obožavatelj koji ju je namučio bio je Thomas Weldon: uhodio ju je u nekoliko američkih saveznih država od 2002. do 2003., sve dok na sudu nije isposlovala trogodišnju zabranu prilaska. Morala ju je obnoviti 2006. jer on nije odustajao. Nakon što je Weldon pušten iz mentalne ustanove, proputovao je nekoliko država ne bi li ju opet pronašao: smirio se tek nakon treće zabranu prilaska. Glumica po zlu pamti i opsjednutu obožavateljicu Marciju Valentine: otkrila ju je 2007. kako leži ispred njene kuće u Orange Countyju, Kalifornija. Kad ju je tadašnji glumičin suprug, Jesse James, pokušao otjerati, Marcia Valentine se povukla i nešto kasnije pokušala ga je pregaziti svojim vozilom. Ukratko, osuđena je na tri godine uvjetne kazne, a dobila je i zabranu prilaska. Najuporniji je bio Joshua Corbett jer je 2014. provalio u njen dom u Los Angelesu dok je bila kod kuće. Zaključala se u sobu i nazvala 911. Corbett je uhićen, a uoči dolaska na suđenje, počinio je samoubojstvo.

image

Scena s Betty White i Ryanom Reynoldsom 2009. iz filma "Prosidba", a kanadski glumac postao joj je dečko

?WALT DISNEY CO./COURTESY EVERETT COLLECTION

Sandra Bullock baš nije najbolje prošla u privatnom životu, s obzirom na to što joj je 2010. priuštio bivši suprug, imenjak odmetnika i pljačkaša banaka s Divljeg zapada, Jesse James. Malo kome je bilo jasno čime ju je privukao kada su se, 16. srpnja 2005., vjenčali. Voditelja reality showa "Monster Garage" upoznala je kada je u njegovu emisiju dovela malenog fana, svoje kumče.

Činilo se da u početku brak, funkcionira, unatoč predrasudama. Međutim, iste godine kad je prvi put postala najbolje plaćena glumica u filmskoj industriji (od lipnja 2009. do lipnja 2010. zaradila je, prema Forbesu, 56 milijuna dolara), otkrilo se da ju je suprug nemilice varao. Skandal je poput požara "poharao" naslovnice svijeta baš kad se glumica nalazila na europskoj promotivnoj turneji za film "Slijepa strana", za koju je te iste 2010. dobila nagradu Američke filmske akademije.

image

S bivšim suprugom Jesseom Jamesom 2010., na dodjeli Oscara

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Samo je jedna osoba kriva za cijelu ovu situaciju, a to sam ja," posuo se pepelom njen suprug u javno objavljenom pismu isprike i zamolio ju da mu jednog dana oprosti zbog nanesene boli i sramote.

Nedugo potom, prijavio se u ustanovu za odvikavanje, a glumica je u travnju 2010. podnijela je zahtjev za razvod. Nedugo nakon što je izbacila bivšeg iz života, objavila je da je posvojila dječaka rođenog u siječnju 2010. u New Orleansu, Louisiana. Potom je, u prosincu 2015., otkrila da je u međuvremenu posvojila i djevojčicu: danas su joj 14-godišnji Louis i dvije godine mlađa Laila, sve na svijetu.Dodajmo i to da je glumica prije udaje za Jamesa bila zaručena za glumca Tatea Donovana, izlazila je s holivudskim ljepotanima Matthewom McConaugheyjem i Ryanom Goslingom.

Nije teško zaključiti da su klinci njeno svjetlo u razdoblju kad traži način kako preboljeti izgubljenu ljubav. I poput junakinje iz filma "Slutnja", ustati i krenuti dalje?

image

Holivudska glumica je usvojila sina Louisa (na slici), a potom i kćer Lailu

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
Linker
05. rujan 2024 11:26