SHUTTERSTOCK
Ljetno izdanje

Španjolska princeza Leonor blista: Skinula je uniformu i modno se uskladila s mlađom sestrom

Nakon naporne školske godine prestolonasljednice su se posvetile skulptorskim i graverskim tehnikama na radionici priznatog suvremenog umjetnika, čiji su rad upoznale iz prve ruke.

Nakon naporne školske godine prestolonasljednice su se posvetile skulptorskim i graverskim tehnikama na radionici priznatog suvremenog umjetnika, čiji su rad upoznale iz prve ruke.

Španjolska prestolonasljednica, princeza Leonor uspješno je završila temeljnu obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Zaragozi, gdje je bila jedna od najuzornijih potomkinja. No, jedva je dočekala ljeto i priliku da skine vojnu uniformu i ponovno se opusti u svom privatnom izdanju. S mlađom sestrom Sofijom ovih je dana posjetila umjetnički atelijer proslavljenog španjolskog kipara Jaumea Plensu, i to u sklopu radionice za mlade čija je pokroviteljica njihova majka, kraljica Letizia.

image

Prestolonasljednica Leonor završila je temeljnu obuku na Kraljevskoj vojnoj akademiji

SHUTTERSTOCK

Sestre su u gradić Sant Feliu de Llobregat, koji se nalazi u pokrajini Kataloniji u blizini Barcelone, stigle odlično raspoložene i modno usklađene, odjevene u bijele platnene ljetne hlače, široke bijele košulje i špagerice. I odlično su se provele u društvu svojih vršnjaka, te usput i mnogo toga naučile o skulptorskim i graverskim tehnikama od jednog od najcjenjenijih suvremenih umjetnika, čiji su rad upoznale iz prve ruke.

image

Princeze Leonor i Sofia

SHUTTERSTOCK

Nakon velikog obiteljskog slavlja povodom 20. godišnjice braka njihovih roditelja kraljice Letizije i kralja Felipea VI., te lipanjske proslave desete godišnjice vladavine njihovog oca na madridskom dvoru, sestre su jedva dočekale priliku da ponovno imaju malo vremena samo za sebe, te da se jedna drugoj povjere.

image

Modno usklađene sestre u bijelim hlačama, širokim košuljama i špagericama

SHUTTERSTOCK

Princeza Leonor je godinu i pol starija od infante Sofije, koja je potkraj travnja proslavila svoj 17. rođendan, a zauvijek će ga pamtiti po neprimjerenoj objavi selfija s tuluma, zbog čega je zaradila - opomenu ravnatelja svoje gimnazije zbog nedoličnog ponašanja i kršenja pravila privatnosti.

S druge strane princeza Leonor godinu će pamtiti po strogim pravilima na temeljnoj vojnoj obuci, koja predstavlja dio njezinih priprema za buduću dužnost - španjolske kraljice. Princeza Leonor je, naime, prva u nasljednom redu i na španjolskom tronu će, kad za to dođe vrijeme, naslijediti svog oca, kralja Felipea VI.

image

Leonor i Sofia bile su odlično raspoložene

SHUTTERSTOCK

Kad se to dogodi vrhovna zapovjednica španjolskih oružanih snaga prvi put će postati žena. Princeza Leonor zasad je svladala osnove kao što je rastavljanje i sastavljanje puške, pucanje vatrenim oružjem, snalaženje u prirodi, korištenje vojnih karata i mnoge druge aktivnosti, a iduće godine čeka je i mornarička obuku. Na trećoj godini služit će u ratnom zrakoplovstvu i uz ostalo naučiti skakati s padobranom.

image

Sestre su učestvovale na radionici likovnog umjetnika Jaumea Plense

SHUTTERSTOCK
Linker
23. kolovoz 2024 05:38