TOM DUBRAVEC/CROPIX
Mateo Kovačić

Iza sebe ima više od sto nastupa za reprezentaciju, a uoči Eura od supruge je doznao najljepšu moguću vijest

Njegova ljubavna priča podjednako je fascinantna: suprugu Izabel upoznao je 2010. u župnoj crkvi u Sesvetskim Selima, gdje je Mateo ministrirao na nedjeljnim misama, a Izabel pjevala u crkvenom zboru.

Njegova ljubavna priča podjednako je fascinantna: suprugu Izabel upoznao je 2010. u župnoj crkvi u Sesvetskim Selima, gdje je Mateo ministrirao na nedjeljnim misama, a Izabel pjevala u crkvenom zboru.

Popularni Kova, kako navijači nazivaju vatrenog veznjaka Matea Kovačića, 6. svibnja je proslavio 30. rođendan, a njegova supruga Izabel Kovačić ovih je dana objavila vijest da će početkom jeseni njih dvoje drugi put postati roditelji. Bio je to najljepši mogući ispraćaj za Matea Kovačića na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024., gdje će do završetka natjecanja vatreni živjeti i trenirati u karanteni, potpuno usredotočeni na utakmice koje im predstoje. U planovima izbornika Zlatka Dalića Kovačiću, kao i uvijek, pripada posebno mjesto: u kockastom dresu jedan je od iskusnijih i jedan od rijetkih s više od stotinu nastupa. U nogometnoj karijeri prošao je put od austrijskog LASK-a iz Linza, preko Dinama, Intera iz Milana, Real Madrida i Chelsea do Manchester Cityja, a za reprezentaciju je debitirao u pobjedi protiv Srbije 22. ožujka 2013. u Zagrebu.

Njegova ljubavna priča podjednako je fascinantna: suprugu Izabel upoznao je 2010. u župnoj crkvi u Sesvetskim Selima, gdje je Mateo ministrirao na nedjeljnim misama, a Izabel pjevala u crkvenom zboru. Vjenčali su se u lipnju 2017., a krsni kum njihovom sinčiću Ivanu, koji u listopadu slavi svoj četvrti rođendan bio je Mateov prijatelj i reprezentativni kolega Luka Modrić, s kojim je četiri sezone, od 2015. do 2019. dijelio svlačionicu u madridskom Realu.

Mateova i Izabelina životna priča je vrlo slična: oboje su odrastali u inozemstvu i u isto vrijeme se vratili u domovinu. Povezali su ih znanje njemačkog jezika, prilagodba novom okruženju, ljubav prema sportu, te istim vrijednostima.

Linker
12. rujan 2024 17:55