Iskorisitite sezonu smokava uz ukusni domaći cheesecake sa smokvama, orahom i medom.
:Rajsko voće Mediterana, smokvu obožavamo jesti svježu, suhu, ali i u torti! Zahvaljujući bogatstvu vitaminima i mineralima te povoljnom utjecaju na zdravlje još nam je draža, a mi vam donosimo recept za lagani cheesecake od smokve, oraha i meda - idealan desert nakon ručka.
Sastojci:
- 500 g smokvi
- 200 g mljevenih keksa
- 150 g oraha
- 100 g maslaca
- 2-3 velike žlice meda
- 1-2 kapljice arome vanilije
- 400 ml vrhnja za kremu
- 300 g svježeg sira
- 80 g šećera
Priprema:
Sameljite 100 grama oraha i pomiješajte s mljevenim keksom u dubokoj posudi. Sve prelijte istopljenim puterom pa dodajte žlicu meda. Smjesu izmiješajte i rasporedite po 20 cm kalupa za torte te ostavite u hladnjaku na 10 minuta. U međuvremenu umutite svježi sir sa šećerom i vanilijom, a nakon toga i vrhnje za kreme, pa sve zajedno sjedinite.
U smjesu ubacite usitnjene smokve, izmiješajte sve pa prebacite u kalup. Tortu dekorirajte sa smokvama, orasima i medom pa ju ostavite u hladnjaku dva sata.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....