Iako živi u Rijeci, pjevač redovito odlazi u rodni Omišalj gdje se u vrtu obiteljske kuće opskrbljuje domaćim namirnicama, a početak dana ne može zamisliti bez svog omiljenog jela - kajgane.
Rijetko se koji glazbenik u današnje vrijeme može pohvaliti da je njegov album tri tjedna na prvom mjestu najprodavanijih nosača zvuka. No, to je uspjelo Damiru Kedži (33) s nedavno objavljenim albumom “Poljubi me sad” koji od struke i svojih sumještana u rodnom Omišlju na otoku Krku dobiva samo pohvale. Iako živi u Rijeci, barem jednom tjedno dolazi u Omišalj posjetiti obitelj, što je i prilika da se opskrbi domaćim namirnicama. U velikom vrtu obiteljske kuće rastu smokve, grožđe, šljive, jabuke, rikula, tikvice, paprike, rajčice, začinske biljke... i to mu je, bez sumnje, najdraža tržnica. Evo što je još otkrio samo za magazin Gloria...
Koji vam je najvažniji obrok u danu?
- Volim doručak i obožavam jaja. Tako da gotovo svako jutro jedem kajganu, a jaja mogu jesti na sve načine. Nekada su moji držali kokice pa sam jeo domaća jaja, a i sada se trudim da im znam porijeklo. Kad bi me netko poslao na pusti otok, sa sobom bih ponio sve gadgete i - jaja.
A što ne volite jesti?
- S godinama jedem sve manje mesa. Nikada ne bih naručio odrezak od crvenog mesa. Ne volim ni janjetinu jer su moji držali ovce pa još imam traumu jer sam svim tim janjićima kao mali davao imena, a oni bi samo najednom nestali. Tako da mi je sve bliža ideja o vegetarijanstvu jer se ipak ne bih mogao odreći sireva i jaja.
A riba?
- Jedem je samo ako je svježa. Odrastao sam na ribi s gradela jer se moj nono bavio ribarenjem. Najslađa mi je kvarnerska plavica.
Što najčešće ručate?
- Salate. Obožavam ih, i to u velikim količinama. U njih stavljam svašta. Od raznih vrsta salata, svježeg sira sa začinima, raznog povrća, oraha, badema, tune, voća...
Jedete li nezdravu hranu?
- Obožavam razne grickalice, posebno čips, samo pazim s količinom jer bih se vrlo brzo mogao udebljati, što mi se dogodilo u vrijeme karantene, kada mi je jedina tjelovježba bila hodanje od trosjeda do hladnjaka. No, brzo sam se pribrao, krenuo vježbati, postiti po 16 sati na dan i skinuo četiri kilograma koja sam dobio.
Omiljeni recept Damira Kedže: Salata sa smokvama i grožđem
SASTOJCI:
100 g rikule
100 g svježeg kozjeg ili kravljeg sira
6 - 8 svježih smokava
10-ak bobica grožđa
nekoliko oraha
maslinovo ulje,
balzamični ocat
sol
sok pola naranče
žličica meda
PRIPRAVA:
Smokve narezati na tanke ploške, bobice grožđa na polovice te ih pomiješati s razmrvljenim kozjim sirom i rikulom.
Sastojke za preljev dobro izmiješati i preliti po salati.
Na kraju dodati usitnjene orahe.
A je li dečko s mora vješt ribarenju, što jede prije koncerata i kako održava liniju - doznajte u novom broju magazina Gloria.
ČITAJTE I:
Jacquesa Houdeka u mršavljenju koči ozbiljan problem s kojim se bore i neke svjetske zvijezde
Frendovi opet kuhaju: Isprobajte recept za sendvič s mesnim okrugicama slavne petorke
Poznati TV novinar ima kod kuće pravo bogatsvo: Vlasnik je 200 kuharica sa svih strana svijeta
Kuhinja uspomena 'Domaćice Sanje': Ova tri njena recepta isti tren će vas vratiti u djetinjstvo
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....