Grah, slanutak i bob... Grahorice su iznimno zdrave za naše tijelo, a ukusne su i za naše nepce. Donosimo vam jednostavne i slasne recepte.
Proljetna salata
Sastojci:
- 300 g mladog svježeg boba
- 1 pileća prsa
- 2 jaja
- 3 mlada krumpira
- nekoliko listova zelene salate
- 1 žlica masti ili ulja
Sastojci za preljev:
- 2 žličice senfa
- maslinovo ulje
- papar i sol
- žlica tekućeg jogurta
- balzamični ocat
VIDEO | Tradicija na moderan način: Ivan Pažanin izmamio nam je zazubice 'pomaknutim' receptom za jedan klasik
Priprava:
Bob skuhati u slanoj vodi.
Jaja kuhati oko 6 minuta kako žumance ne bi bilo pretvrdo.
Krumpire narezati na željenu veličinu, prokuhati, ocijediti te prepeći na masti.
Pileća prsa začiniti te ispeći na grill tavi.
Sve sastojke narezati, pomiješati i preliti dobro umućenim preljevom.
Bob sa začinskim travama
Sastojci:
- 400 g mladog svježeg boba
- 2 - 3 žlice soka od limuna
- 1 žličica dijon senfa
- 3 - 4 žlice maslinovog ulja
- svježe mljeveni bijeli papar
- sitno narezani peršin
- kopar
- vlasac i nekoliko listića mente
- 2 - 3 oraha
- prstohvat šećera
VIDEO | Divlje, a ukusno: David Skoko skuhao nam je jelo koje smo odmah poželjeli isprobati
Priprava:
Sastojke za preljev (sok od limuna, dijon senf, maslinovo ulje...) snažno mutiti, dok se ne dobije glatki umak.
Dodati začine po ukusu.
Ostaviti da malo odstoji kako bi se okusi povezali.
Skuhati bob te ga dobro izmiješati s preljevom.
Salata sa slanutkom
Sastojci:
- 250 g boba
- 250 g slanutka iz konzerve
- desetak listića svježe kadulje
- jestivo cvijeće
Sastojci za preljev:
- sol i papar
- maslinovo ulje
- balzamični ocat
- 1 režanj češnjaka
Priprava:
Bob skuhati, slanutak isprati i pomiješati s bobom.
Češnjak protisnuti kroz drobilicu, dobro umutiti s maslinovim uljem, balzamičnim octom, solju i paprom.
Preljev preliti preko boba i slanutka te sve izmiješati, dodati svježe listiće kadulje te jestivo cvijeće.
Čitajte i:
Recept za svakog: Ova epidemija prisjetila me da znam kuhati sapune, a možete i vi
Imamo recept za najpoznatije zagorske štrukle - ovako to rade u zagrebačkoj Esplanadi
Matejka Buča ima kuharicu s odličnim idejama za ručak: Otkrila nam je recept za savršene njoke!
/VIDEO/ Pekli smo fritule kod Danijele Dvornik: S nama je podijelila tajni recept
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....