Ova godina bila je za Tomislava Špičeka godina promjene. U novogodišnjoj noći završio je u bolnici, a onda je slijedio oporavak i drugačiji ritam. Nedavno je dao otkaz i usporio ritam, a po prvi put se nimalo ne žuri... Zato i još više uživa na snimanju showa "Tri, dva, jedan, kuhaj" s kolegama iz žirija Željkom Klemenčić i Ivanom Pažaninom, gdje opet s radošću servira svoje znanje...
"Dobro je, nije loše...", odgovorio nam je na pitanje kako je predsjednik žirija sedme sezone "Tri, dva, jedan, kuhaj" Tomislav Špiček (44). Sada je sve bolje nakon šoka početkom godine 2019. kada je završio u bolnici. Poznati chef doživio je infarkt u novogodišnjoj noći i završio u kliničkoj bolnici Merkur. Tad mu je bilo jasno kako mora smanjiti tempo i napraviti preokret. Obaveze kao chef u poznatom zagrebačkom restoranu bile su prezahtjevne pa je s prvim danima rujna odlučio dati otkaz, a već ima pozive s novim ponudama.
"Polako. Tek sam odmorio, tako reći. Ne treba žuriti. Sad imam malo više vremena za obitelj, kuhanje, druženje... Više se bavim poljoprivredom na zemlji svojih roditelja. Sad je priprema za kolinje, bila je berba. Sve ima svoj red", kaže Tomislav Špiček kojeg znaju kao Tomeka. Upozorenje da zdravlje mora staviti na prvo mjesto shvatio je ozbiljno pa sada uživa u Jablanovcu i nigdje se ne žuri.
"Nedavno me kontaktiralo nekoliko ljudi jer čuju da sam slobodan. Uglavnom ponude zasad odbijam, jer ne mogu stići sve. Samo da je zdravlja, a ostalo lijepo i polako", rekao je Špiček koji je u život uveo puno promjena, a u kulinarskom showu govori stvari koje je naglašavao od prve sezone.
"Stalno nove generacije dolaze pa sve na novo treba učiti. Ja sam i više nego spreman na to.", kaže chef Špiček koji dodaje da su kandidati ove sezone zanimljivi, a ima onih koji znaju kuhati i onih koji ne znaju. Veseli ga kaže, da je ekipa uhodana, te da je osamdeset posto ekipe sa snimanja isto od prvog dana.
Na početku nove sezone bio zabrinut jer je uvjeren da ga je tim repera, Marko Lasić - Nered i Renato Đošić Renman, pokušao otrovati. "Malo je bilo diskutabilno je li kantarionovo ulje jestivo ili ne, ali sada su se popravili, kuhaju ozbiljnije", rekao je Tomek koji u profesionalnom životu uvijek više cijeni žene u kuhinji. Špiček naglašava da je Domagoj Jakopović odličan dodatni začin emisiji jer ga kao novaka dobro zezaju, ali ističe jako je zadovoljan delicijama koje na set zna donositi Doris Pinčić Rogoznica.
"Uvijek nešto donese jer nešto radi za djecu. To mora biti kvalitetno kad je za njih, pa onda i mi omastimo brk", naglašava Tomislav koji kaže da ne zna hoće li biti osme sezone, ali komentar jednog gledatelja showa sve je dobro nasmijao i upozorio.. Na društvenim mrežama je napisao: "Ljudi pazite se RTL-a ! Navlače vas na "Tri, dva, jedan, kuhaj!", da bi kasnije imali kandidate za "Život na vagi."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....