Kulinarska ikona stoički je podnijela neugodnu situaciju i nikad o tome nije progovorila. Umjesto nje to je učinila komičarka Sue Perkins, nekadašnja suvoditeljica kulinarskog TV-projekta
Jedna od najpopularnijih kulinarskih TV-emisija u Velikoj Britaniji "Dobar, bolji, najbolji britanski slastičar” imala je skroman početak. Produkcija je raspolagala s oskudnim proračunom stoga su na početku prve sezone zvijezde emisije, voditelji i suci morali noćiti u hostelu po cijeni od 25 funta za noć (220 kuna) jer im BBC nije mogao priuštiti bolji smještaj, piše The Sun. Da im nije bilo lako, otkrila je glumica i komičarka Sue Perkins (52), suvoditeljica kulinarskog showa od 2010. do 2016. kad se emisija preselila na Channel 4.
"Bili smo neka vrsta putujuće cirkuske predstave jer smo morali postaviti šator. Provodili bismo 16 ili 17 sati dnevno intervjuirajući kandidate u šatoru i noćili u hostelu za mlade. Našu doajenku Mary Berry napale su stjenice", otkrila je Sue.
Od skromnih početaka do svjetskog uspjeha
Podsjetimo, danas 86-godišnja kulinarska ikona koju obožava i kraljevska obitelj, nedavno je odlikovana ordenom Reda Britanskog Carstva i dobila titulu Dame. Nikad se nije požalila na situaciju u kojoj se našla u hostelu smatrajući da će projekt u koji su u početku rijetki vjerovali - prva emisija prikazana je 17. kolovoza 2010. - postići golem uspjeh. Sudila je i kada su producenti, tvrtka "Love Producntions”, nakon sedme sezone potpisala ugovor s Channelom 4.
Uvjeti u kojima su kasnije radili suci i viditelji bili su mnogo bolji, ali entuzijazam stare dame ostao je isti kao na početku priče, kad se pridružila projektu u koji je vjerovala svim srcem, u zlu i u dobru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....