Lak za nokte

 @OPI
Njegovane ruke

Za trajnu i sjajnu manikuru: Nova generacija lakova stigla je na tržište - dugo traju i ne trebaju se "zapeći" pod UV lampom

Lijepi nokti uvijek su u fokusu, a kako ih urediti kod kuće da izgledaju besprijekorno i da manikura dugo traje? Donosimo nekoliko ideja kao i proizvoda uz koje vas vaš lak neće iznevjeriti.

Lijepi nokti uvijek su u fokusu, a kako ih urediti kod kuće da izgledaju besprijekorno i da manikura dugo traje? Donosimo nekoliko ideja kao i proizvoda uz koje vas vaš lak neće iznevjeriti.

Gel lakovi bez UV lampe! Da, i oni već neko vrijeme postoje na radost većine žena, a sada nam stižu i odlični noviteti, također za kućnu upotrebu. Naime, sjaj i duga postojanost laka za nokte ono je što je sada na cijeni jer uz takav lak možete biti bez bojazni da će vam se oštetiti omiljena manikura.
Trajni lak donedavno se mogao postići samo u varijanti gel lakova koji se suše pod UV lampom, no, trajna manikura sada se može napraviti i bez "svjetlosnog sušenja” za koje stručnjaci tvrde da može biti štetno.
Naime, na tržištu postoje lakovi za nokte visokog sjaja koji vjerno dočaravaju idealnu teksturu uz dugotrajan efekt. Ono što ih bitno razlikuje od običnih lakova je neprozirna, gel boja koja ujednačava neravnine, te djeluje besprijekorno. Iako vam pri postupku lakiranja nove generacije gel lakova neće biti potrebna lampa, pažnju ćete ipak morati posvetiti sušenju, jer ako ih kvalitetno ne posušite, na teksturi laka možete očekivati neravnine.

image

Victor&Rolf

FILIPPO FORTIS/LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Gel lakovi su izdržljiviji od običnih, a neki od njih su postojani i do dva tjedna. Ono što im može dodatno pojačati sjaj i čvrstoću je transparentni nadlak, no ni tada neće imati onu trajnost i čvrstoću kao profesionalni gel lakovi iz salona. Ipak, prednost im je što su dugotrajniji od običnih te se puno lakše skidaju od trajnog laka. Tako da su idealno rješenje za brzu uradi sam manikuru koja će imati visoki sjaj i neće se oštetiti već drugi dan.

Na tržište je sada stigao i set za kućnu manikuru Dip Powder Nail Kit s visokokvalitetnom formulom koja traje puno dulje od gel manikure. Naime, kad se pravilno nanese, takozvana manikura s puderom može trajati tri do četiri tjedna te ujedno ojačati vaše prirodne nokte. Ime mu dolazi od jedinstvene primjene – ljepljiva baza nanosi se na čisti, osušeni nokat, koji se zatim umače u bazni prah, očetka, pa nakon novog premaza u boju u prahu napravljenu od visoko pigmentiranog polimera, nakon ponavljanja posljednjeg postupka slijedi rašpanje, te premaz za završni sjaj. Ipak i ova manikura ima nedostatke, naime kako neki od proizvoda sadrže monomer, može izazvati alergijske reakcije. Ovi famozni setovi za sada se mogu kupiti samo na Amazonu po cijeni od 13 do 90 eura, a mi smo složili nekoliko gel lakova i setova koji će vam olakšati izbor.

image

Amazon, Nailboo, Dip Powder Kit (18,45 eura)

AMAZON
image

Amazon, Red Carpet, Manicure Dip Powder Kit (32,29 eura)

AMAZON
Linker
05. rujan 2024 11:18