PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA
Roman pretočen u film

Bestseller Millie Bobby Brown ekranizirat će Netflix, temelji se na osobnoj priči, a mnogi su već sad uvjereni u veliki uspjeh

Knjiga je nadahnuta iskustvom njene bake Ruth tijekom II.svjetskog rata u britanskoj prijestolnici i tragedijom na ulazu u sklonište u podzemnoj željeznici, kad je u stampedu život izgubilo preko stotinu Londončana.

Knjiga je nadahnuta iskustvom njene bake Ruth tijekom II.svjetskog rata u britanskoj prijestolnici i tragedijom na ulazu u sklonište u podzemnoj željeznici, kad je u stampedu život izgubilo preko stotinu Londončana.

Britansku glumicu Millie Bobby Brown očekuje još jedan značajan Netflixov projekt u kojem sudjeluje kao autorica. Riječ je o debitantskom romanu zvijezde serije "Stranger Things" koji je Netflix odlučio ekranizirati, a njena producentska tvrtka PCMA Productions sudjelovat će u realizaciji projekta, piše Deadline. Još nije sigurno hoće li supruga Jakea Bongiovija, sina rock legende Jon Bon Jovija, glumiti u filmu zbog rasporeda snimanja pete i posljednje sezone serije koja ju je proslavila i u kojoj tumači ulogu djevojke izvanrednih sposobnosti, Eleven...

Čini se da zgusnut raspored profesionalnih obaveza nije jedini razlog zbog kojeg oklijeva glumiti u ekranizaciji svog romana "Nineteen Steps". Napisala ga je, naime, nadahnuta životom svoje bake, Ruth, koja je tijekom II. svjetskog rata i strašnih bombardiranja Londona živjela u britanskoj prijestolnici. Roman je objavljen u rujnu prošle godine, uvršten je na popis bestsellera The New York Timesa i The Sunday Timesa, a glumica je njime htjela odati priznanje baki. Jako ju je voljela i silno ju je pogodila njena smrt 2020. godine, zbog posljedica Alzheimerove bolesti. Čini se da bakin odlazak još uvijek nije preboljela.

"Gubitak bake bila je jedna od najtežih stvari kroz koje sam ikada prošla i ne znam jesam li se potpuno izliječila od tuge. Snimajući ovu audio knjigu pomalo sam se bojala pričati o njoj... Zapalila sam svijeću i stavila njezinu sliku ispred sebe i bilo je to vrlo emotivnih nekoliko tjedana ponavljanja svih njenih priča i tonskog bilježenja kako bih vam ih ispričala", rekla je u predgovoru audio verzije svog romana.

Ključan događaj u glumičinom literarnom prvijencu o baki Ruth, čija je iskustva pretočila u lik 18-godišnje Nellie Morris, a napisala ga je u suradnji s britanskom književnicom Kathleen McGurl, odnosi se na tragediju iz 1943. godine. Radi se o stampedu na ulazu u sklonište Bethnal Green Tubeu, stanice londonskog metroa pred kojim su poginula 173 Londončana. Bili su doslovce izgaženi pokušavajući se domoći skloništa dok su posvuda padale bombe. Bila je to jedna od najvećih katastrofa u Velikoj Britaniji tijekom II. svjetskog rata i ključan događaj u romanu koji će u scenarij pretočiti Novozelanđanin Anthony McCarten, iza kojeg su četiri nominacije za Oscara. Redatelj filma te glumačka podjela, još nisu otkriveni.

O tome koliko joj knjiga znači, Millie Bobby Brown ispričala je u radijskom emisiji BBC-ja, "Woman‘s Hour", tijekom promotivne turneje i predstavljanja romana.

image

Millie Bobby Brown sa suprugom i njegovom obitelji na ljetovanju u Porto Cervu, Sardinija.

COBRA TEAM - SPLASH/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Sviđaju mi se povijesti i priče starijih ljudi, čak i ako su potpuno izmišljene, što ponekad i jesu. Ali nadam se da ćete nakon čitanja romana otići i razgovarati s bakom i djedom ili s roditeljima i naučiti nešto o svojoj obiteljskoj povijesti", rekla je voditeljici Nuali McGovern.

Iza glumice je Netflixov fantastičan film "Damsel" koji se nalazi na 7. mjestu liste najpopularnijih filmova streaming diva, sa 138 milijuna pregleda do danas. Serija "Stranger things" jedna je od najgledanijih ikada, stoga ne bi iznenadilo da i ekranizacija glumici toliko važne priče postane još jedna Netflixova uspješnica.

Linker
13. rujan 2024 20:07