Restoran Cibus u Podstrani nova je gastro hit destinacija: zvijezda jelovnika su premium steakovi na vrućem lava kamenu
Smješten tik uz samu plažu s pogledom na plavetnilo Jadrana, prostranom terasom, glazbom uživo i interijerom od prirodnih materijala, restoran Cibus u Podstrani pokraj Splita spaja najljepše od Mediterana i nudi sva tri dnevna obroka.
Otvorio se prije dvije godine i u kratkom razdoblju postao omiljeno okupljalište ljubitelja dobre hrane, kako zbog vrhunske gastronomske ponude, tako i zbog svog bajkovitog položaja. Ovaj dražesni restoran savršen je izbor za izlazak s društvom, obitelji ili poslovnim suradnicima, ali i za romansu u dvoje.
Voditelji ovog obiteljskog restorana su mladi bračni par, Ela i Viktor Nedelkov, koji su se u Hrvatsku doselili iz Švicarske. Ovo je njihov prvi zajednički poslovni projekt. Ne skrivaju sreću jer životom u Podstrani i više su nego oduševljeni.
- Oboje smo odrasli u Švicarskoj, a Podstrana je bila moj izbor jer sam tu s obitelji dolazila na ljetovanje. Jako nam se sviđa život ovdje i planiramo tu dugo ostati - kaže Ella Nedelkov.
Za Cibusov jelovnik može se reći kako pruža ono najljepše od Mediterana, prilagođava se prema godišnjim dobima i konstantno nadograđuje. Uz hladna i topla predjela i juhe, na meniju se tako nalazi više od trideset delicija spravljenih od vrhunskih namirnica, poput jastoga, grdobine, hobotnice, raznih školjaka i premium steakova.
A upravo su tanjuri sa steakovima ono zbog čega u ovaj šarmantni restoran sa svojim najmilijima često dolazi popularni pjevač Joško Čagalj Jole, ali i svi ljubitelji mesnih delicija. Pogotovo zbog toga jer ih iskusni kulinarski tim poslužuje na vrućem lava kamenu, što je za sve posjetitelje istinski gurmanski doživljaj.
Naime, na ovaj način svaki gost može dati jelu osobni "touch", i to tako što će ga dodatno grilati, po svom guštu. Svi sladokusci mogu se zasladiti s nekoliko vrsta domaćih slastica i bogatim izborom raznih vina.
I najmlađi gurmani će doći na svoje jer je u ponudi i raznovrstan dječji jelovnik, a klinci i klinceze mogu birati između tri ponuđena menija. Ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima Cibus će prvi put imati i poseban jelovnik, na kojem će se, dakako, naći i varijacije njihovih hvaljenih steakova.
Za kraj, donosimo vam dva recepta iz njihove kuhinje:
Fuži
Sastojci
- 60 - 70 g pršuta,
- 140 g svježih fuža,
- 30 g tartufate,
- 20 g vrhnja za kuhanje,
- 1 g papra,
- 10 g maslaca, malo vode
Priprema
Na maslacu kratko popržiti pršut, dok ne postane hrskav. Potom dodati malo vode i pustiti da kuha na srednje jakoj vatri. Kad je voda prokuhala, dodati tjesteninu i začiniti paprom. Kuhati par minuta uz miješanje, a zatim umiješati tartufatu i vrhnje. Kuhati dok se sve ne poveže i postane kremasto.
Crne fettuccine
Sastojci
- 120 g crnih fettuccina,
- 10 - 15 g vongola,
- 10 - 15 g dagnji,
- 1 škamp,
- 5 - 10 g repova kozica,
- 1 g papra,
- 2 g češnjaka,
- 3 g peršina,
- 0,2 dl vina,
- 0,2 dl umaka od rajčice (šalše),
- 1/2 maslinovog ulja, malo vode
Priprema
Na maslinovom ulju (s par kapi vode) kratko popržiti češnjak i peršin. Potom dodati škamp i školjke. Kuhati dok se školjke ne otvore, a zatim dodati vino. Kad je vino isparilo, dodati vodu, šalšu, fettuccine te papar. Na kraju dodati kozice i ostaviti da kuha dok tjestenina ne omekša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....