SHUTTERSTOCK
Uvijek dotjerana

Tri dana, tri savršene toalete: Letizia je još jednom dokazala zašto je kraljica stila

Španjolska kraljica ovih dana ima poprilično užurban raspored i niz događanja na kojima se morala pojaviti, a za koje je odabrala outfite u kojima je zablistala.

Španjolska kraljica ovih dana ima poprilično užurban raspored i niz događanja na kojima se morala pojaviti, a za koje je odabrala outfite u kojima je zablistala.

Španjolska kraljica Letizia poznata je po svom gotovo nepogrešivom stilu i slovi kao modna ikona, pa nije čudo da je mnogim ženama prava inspiracija kada je u pitanju moda, a što je pokazala i ovih dana.

Iza 51-godišnje Letizije nekoliko je kraljevskih angažmana i dužnosti na kojima je sudjelovala ovih dana, a kombinacije koje je za njih odabrala jednostavno su besprijekorne.

Jedno od posljednjih događanja na kojima se pojavila bio je Mallorca film festival, gdje je zablistala u stilu holivudske dive. Tamo je stigla kako bi sudjelovala na ceremoniji zatvaranja, a pridružio joj se i legendarni glumac Michael Douglas kako bi mu uručila prestižnu nagradu Masters of Cinema. Nosila je Hugo Boss metalik koktel haljinu koja joj je pristajala kao salivena i sandale s remenčićima, uz koje se odlučila za prikladan make-up look, istaknuvši oči smokey sjenilom i za jednostavnu, raspuštenu frizuru, a sve je začinila i zanimljivim naušnicama.

image

Za ceremoniju zatvaranja filmskog festivala na Mallorci, Letizia je odabrala srebrnu slip haljinu

CHEMA CLARES/GTRES/SHUTTERSTOCK

Letizia nije propustila ni ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu, sudjelovala je na njihovu spektakularnom otvorenju, a potom i na prijemu organiziranom u čast španjolskih olimpijaca u njihovoj ambasadi. Za prvotno događanje odabrala je chic haljinu Caroline Herrere s cvjetnim uzorkom i crnom vrpcom svezanom u mašnu oko struka. Outfit je upotpunila parom srebrnih naušnica dok je kosu stilizirala u lagane valove, a na očima također imala gotovo jednaku šminku kao i nakon toga na Mallorci. Društvo na tribinama pravio joj je suprug, kralj Felipe VI. koji je izgledao elegantno u tamnoplavom odijelu s prugama i ružičastom kravatom s uzorkom. Uživanje u ceremoniji nije im pokvarila ni kiša zbog koje su se morali ogrnuti prozirnim kabanicama i zbog kojih su njihove odjevne kombinacije nakratko završile u drugom planu.

image

Letizia na otvorenju Olimpijskih igara u Parizu u haljini Caroline Herrere

OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK

Na prijem sportaša uoči početka Olimpijskih igara, Letizia je stigla u Christian Dior Couture haljini, za koju ju je inspirirao grad domaćin. Riječ je o midi modelu bez rukava sa zlatnim vezom i perlama koji stvaraju zadivljujući simbol fleur-de-lisa iliti heraldičkog ljiljana na prednjoj strani, a koji ima dugu povijest u Francuskoj kao simbol kraljevske obitelji. Donji dio haljine čini šira i puna suknja s nizovima ušivenih ukrasa. Kraljica je tako suptilno spojila dva različita elementa svog stila - klasike te modernog dizajna i suvremenih detalja. Ovaj je put kosu skupila u punđu, dok je na licu nosila svoj omiljeni make-up.

image

Kraljica Letizia i kralj Felipe dolaze na prijem španjolskih olimpijaca u Parizu

ACCORSINI JEANNE/POOL/ABACA/SHUTTERSTOCK

Letizijina kreacija sa svečanog prijema predstavljena je tijekom Paris Couture Weeka početkom godine i dio je kolekcije koja je inspirirana Srednjim vijekom, a karakteriziraju ju je raskošni detalji poput veza, čiste linije i moiré materijal.

Linker
16. rujan 2024 05:23