INSTAGRAM
Novi trend

"Brat summer" zavladao je scenom, u kampanju ga je uključila i Kamala Harris, a mi imamo ideje koje besprijekorno prate estetiku

Donosimo sve što treba znati o estetici u kojoj vladaju buntovnice i nijansa limete te se poput virusa širi pop kulturom, modom, ali i politikom.

Donosimo sve što treba znati o estetici u kojoj vladaju buntovnice i nijansa limete te se poput virusa širi pop kulturom, modom, ali i politikom.

Novi trend zavladao je pop kulturom, modom, ali i politikom, a krije se iza riječi "brat summer". Sve je započelo albumom "Brat”, britanske glazbenice Charli XCX koji u prijevodu znači "derište". Naslovnica albuma ima upečatljivu limeta nijansu koja se odlično uklapa u viralni trend "Brat Summer” koji karakterizira prepoznatljiv modni stil i bezbrižan, odvažan način razmišljanja i koji odjekuje estetikom party girl. Estetika, ali i način života nadahnut spomenutim albumom, tako je lansirao gore spomenutu zelenkastu nijansu, ali i novi, buntovni stil, primjerice u varijanti crne kože, cargo hlača i mrežastih tkanina, koji ujedno predstavlja i način života generacije Z i milenijaca.

Od izlaska, sada planetarno popularnog studijskog albuma Charli XCX, 7. lipnja, prepoznatljiva estetika zahvatila je sve sfere od politike, mode, ljepote, ali i interijera. Što nije ni čudo, naime energičan, plesni pop album nadahnut je zabavom, a njegovi obožavatelji odmah su mu nadodali još jednu riječ te smislili novi izraz "Brat summer”, koji je instantno postao novi, popularan životni stil.

image

Cover albuma "Brat" kantautorice Charli XCX

PRESS
image

Charli XCX uoči Balenciagine revije u Parizu

DWW/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Tako nova fraza potiče na uživanje u životu koliko god možete usprkos borbama s kojima se suočavate. Iako se "brat" fokusira na tulumarenje i zabavu, neke od pjesama otvaraju priče o borbama s kojima se suočavaju milenijci dok se približavaju 40-ima. Popularnost mu je tolika da se momentalno infiltrirao u mainstream pa se tako čak našao i u predsjedničkoj kampanji nove američke kandidatkinje demokrata, sadašnje potpredsjednice Kamale Harris, što pomalo djeluje poput pomno osmišljene predizborne kampanje. Naime, na službenoj stranici kampanje na X-u osvanuo je banner s njenim likom u boji limete, a Charli XCX, Kamalu je odmah smjestila u svoju "brat" kategoriju.

image

Kamala Harris

X

Novi trend nadilazi modu jer utjelovljuje određeni stav i način razmišljanja, prihvatile su i brojne slavne osobe od glumice Maike Monroe do manekenke Amelie Gray.

image

Amelia Gray na reviji brenda Desigual u Barceloni

ABACA/SHUTTERSTOCK

Tako je Gray za reviju brenda Desigual u Barceloni nosila dekonstruirani crni prsluk s izvezenim cvjetnim motivima uz military hlače, koji karakteriziraju upečatljiv buntovnički izgled, dok se glumica Monroe na premijeri filma "Longlegs” u Los Angelesu pojavila u sličnoj "revoltnoj kombinaciji", kožnom topu sa suknjom visokog struka uz crne čizme visokih potpetica.

image

Glumica Maika Monroe na premijeri filma
"Longlegs" u Los Angelesu

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

"Derište je pomalo neuredna djevojka koja se voli zabavljati i koja možda ponekad govori gluposti. Iskrena je otvorena i pomalo hirovita. To je "Brat‘, objašnjava Charli XCX čiji stihovi pjesme "Mean Girls" utjelovljuju ovaj stav. I mnogi brendovi su također vrlo su brzo prihvatili ovaj trend uvodeći ga ekspresno u ponudu, a njihovo globalno prihvaćanje učinilo je "Brat Summer” ključnim trendom sezone. A koliko je ovaj trend popularan dokazuje i ponuda iz naših trgovina. Za vas smo izdvojili najbolje modele!

image

Bershka, cargo hlače 9,99 eura

PRESS
image

C&A, haljina 4,99 eura

PRESS
image

Catrice, gel-lak za nokte, 150 Iced Matcha Latte 2,60 eura

PRESS
image

Home Sweet Home, zdjelica 5,93 eura

PRESS
image

Mango, mrežasta suknja 19,99 eura

PRESS
image

Mytheresa, Aquazzura, gležnjače 895 eura

PRESS
image

Net-a-Porter, Acne Studios, haljina 390 eura

PRESS
image

Reserved, hlače 32,99 eura

PRESS
image

Zalando, Desigual, top 28,76 eura

PRESS
image

Zara, majica 9,95 eura

PRESS
Linker
07. rujan 2024 04:26