Céline Dion

 CINDY ORD GETTY IMAGES VIA AFP
Dobro se oporavlja

Céline Dion zaplakala na premijeri i otkrila tko joj je najveća podrška: "Bez vas moj život ne bi imao smisla"

Kanadska pop diva u New Yorku je bila glavna zvijezda dokumentarnog filma "Ja sam Céline Dion" u kojem je opisala svoju borbu s teškom bolesti.

Kanadska pop diva u New Yorku je bila glavna zvijezda dokumentarnog filma "Ja sam Céline Dion" u kojem je opisala svoju borbu s teškom bolesti.

Kraljica balada o snažnim ženama, 56-godišnja kanadska pop diva line Dion dovoljno se oporavila od teške bolesti s čijim se posljedicama već godinama nosi, da je mogla sama pozdraviti publiku na svečanoj njujorškoj premijeri dokumentaraca "Ja sam Céline Dion". Njezini obožavatelji diljem svijeta moći će ga vidjeti 25. lipnja kad započinje njegovo prikazivanje na platformi Amazon Prime, a Céline Dion opisala ga je kao ljubavno pismo fanovima u kojem je opisala svoju borbu i snagu duha.

Kad se pojavila na pozornici Céline Dion je dobila stajaće ovacije publike, a takva reakcija ju je dirnula do suza, pa je na scenu izašao njezin 23-godišnji sin René-Charles, koji je mami donio maramicu da obriše lice.

image

Tisuće fanova dočekale su Celine Dion

ANGELA WEISS AFP

"Hvala svima, ne mogu vjerovati da sam večeras tu s vama. Svega ovog ne bi bilo bez moje liječnice dr. Amande Piquet i redateljice Irene Taylor Brodsky. No, najvažnija mi je podrška bila mojih predivnih sinova, koji su me iz dana u dan obasipali pažnju i ljubavlju. Zato hvala René-Charles, hvala Nelson i hvala Eddy, bez vas moj život ne bi imao smisla", izjavila je Céline Dion, koja je sinove dobila u braku s pokojnim suprugom i producentom Renéom Angélilom.

image

Celine Dion i sin Rene-Charles Angelil

ANGELA WEISS AFP

Bitku sa zloćudnom bolesti grla izgubio je 2016., a u to vrijeme je pjevačica već osjećala prve simptome neurološkog degenerativnog poremećaja, sindroma ukočene osobe, zbog kojeg je posljednjih godina već nekoliko puta morala otkazati sve koncerte na najavljenoj svjetskoj turneji. Sa sinovima Renéom-Charlesom, te 13-godišnjim blizancima Nelsonom i Eddyjem živi u Las Vegasu, a na njujoršku premijeru dopratio ju je René-Charles s kojim je u veljači stigla i na dodjelu diskografskih nagrada Grammy, gdje je Céline Dion uručila nagradu kolegici Taylor Swift za album godine.

image

Celine Dion

ANGELA WEISS AFP

Sindrom ukočene osobe je rijetka progresivna autoimuna bolest koja pogađa jednog od milijun ljudi, a njezini prvi simptomi su ukočenost i grčevi, koji se s vremenom intenziviraju, a manifestiraju se u ciklusima s različitom učestalošću.

Sindrom ukočene osobe je češći kod žena u srednjim godinama, a liječenje se usredotočuje na ublažavanje simptoma i minimiziranje invaliditeta povezanog s akutnim stanjem.

image

Redateljica Irene Taylor, Céline Dion i Jennifer Salke, šefica Amazonovih studija

CINDY ORD GETTY IMAGES VIA AFP

Pjevačici su trebale godine da se pomiri s vlastitim stanjem i mogućnosti da više nikad neće stati pred svoju publiku. "Učinit ću sve da spasim svoj glas, ali što će se na kraju dogoditi više ne odlučujem samo ja. Naporno radimo svaki dan i radujemo se svakom pozitivnom pomaku, ali sve je i dalje neizvjesno. No, jedno znam: ako ne mogu trčati - hodat ću, ako ne mogu hodati - puzat ću..., ali nikada neću stati", izjavila je Céline Dion.

image

Celine Dion i Rene-Charles Angelil

ANGELA WEISS AFP
Linker
26. lipanj 2024 16:35