Večera se dogodila prije projekcije filma "Ida" Pawela Pawlikowskog i kratkog filma Nebojše Slijepčevića, "Čovjek koji nije mogao šutjeti" – prvog hrvatskog filma ovjenčanog Zlatnom palmom.
Naš proslavljeni glumac Goran Bogdan, nije samo glumac – pasionirani je čitatelj, povremeni glazbenik i gurman koji o pripremi hrane zna dosta, a što je važnije – u istoj uživa. Sreli smo ga na Slano Film Days – u društvu redatelja Alfonsa Cuaróna, Paweła Pawlikowskog, Michela Franca, Juhoa Kuosmanena, Eliu Suleimana, ali u drugoj ulozi, ovaj put kao kuhara.
"Mi, seniori, ovim smo kuhanjem htjeli dati gestu podrške mladim kolegicama i kolegama na ovom važnom festivalu koji ima za zadatak pružiti priliku, kontakte i podršku mladim ljudima na počecima njihovih karijera ili faza u karijeri. Što više spaja od umjetnosti i kuhanja?", poručio je glumac.
Slano naime postaje i mjesto u kojem će biti moguće razgovarati o filmu bez pritiska natjecateljskih programa, gdje se filmski autori susreću i inspiriraju jedni druge. Koncept je vrlo jednostavan: mladi, ali već dokazani redatelji, glumci i snimateljice susreću se s prominentnim filmskim autorima i filmskim profesionalcima. Bogdan je pripremao naše standardno dobre ćevape – regionalni “hit”, međutim kao pravi profesionalac, tajnu uspjeha “sočnosti” nam nije otkrio.
"Naravno da volim kuhati, dolazim iz velike obitelji. A za dobre ćevape se ne otkriva formula. Postoji mala magija koja se razotkriva vremenom i s puno ljubavi - u tome je možda formula", duhovito odgovara glumac.
Druženje se nastavilo u domaćoj atmosferi, u Masliniku Ville Riva. Zanimljivo je da su večeru pripremili sami organizatori Slano Film Days, pod vodstvom vrsnog kulinarskog majstora i glavnog chefa i vlasnika restorana Luka u Sarajevu, Željka Ljubasa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....