Karl-Heine-Kanal

 PEXELS
EURO 2024.

Leipzig je grad s čak 27 mostova više od Venecije, a mi imamo popis mjesta koje trebate razgledati

Prekrasan njemački grad, jedan je od domaćina nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva. U njemu postoje brojne zanimljive lokacije koje možete vidjeti u predahu od utakmica

Prekrasan njemački grad, jedan je od domaćina nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva. U njemu postoje brojne zanimljive lokacije koje možete vidjeti u predahu od utakmica

Leipzig, njemački grad koji se može pohvaliti s čak 27 mostova više nego Venecija ugostit će Europsko nogometno prvenstvo 2024., a samim time i brojne turiste. Ako ćete se i vi naći među njima predlažemo vam popularna mjesta u gradu koja možete posjetiti u pauzi između utakmica. Nama najvažnija utakmica, ona između Hrvatske nogometne reprezentacije i Italije na rasporedu je 24. lipnja. A za sve one koji se pitaju kako provesti slobodno vrijeme u tom njemačkom gradu, donosimo popis što biste trebali pogledati i posjetiti. Od povijesnih znamenitosti najposjećeniji su Spomenik Bitke naroda, Crkva svetog Tome, Stara gradska vijećnica i Zoo Leipzig u kojem posebno uživaju oni najmlađi, no i ono nešto stariji uvijek pronađu nešto za sebe.

Spomenik Bitke naroda posvećen je, kako mu i sam naziv govori, bitci koja se vodila 1813., te je poznata kao jedan od najvećih Napoleonovih ratova, a u kojoj je zaustavljen njegov pohod na Europu. Spomenik je izgrađen sto godina kasnije, a njegova impozantna veličina malo koga ostavlja ravnodušnim.

image

Spomenik Bitke naroda

UNSPLASH

Crkva svetog Tome izgrađena je još 1212., a zanimljivo je da je skladatelj Johann Sebastian Bach čak 27 godina bio odgovoran za njezinu crkvenu glazbu, a tu se nalazi i njegovo posljednje počivalište.

image

Crkva svetog Tome

PEXELS

Stara gradska vijećnica renesansna je zgrada iz 16. stoljeća i slovi kao jedna od najljepših povijesnih građevina u gradu i u njoj je danas smješten Povijesni muzej koji posjetitelji mogu besplatno razgledati.

image

Stara gradska vijećnica u Leipzigu

PEXELS

Zoo Leipzig posebna je gradska atrakcija koju čini šest različitih tematskih svjetova, među kojima se posebno ističe Gondwanaland u kojem svojim osjetilima možete iskusiti tropske prašume Afrike, Azije i Južne Amerike, te vidjeti gotovo 170 egzotičnih životinja i 500 biljnih vrsta.

image

Gondwanaland

PEXELS

Ljubitelji umjetnosti mogu se uputiti u Plagwitz, dio grada koji je poznat kao omiljeno kreativno i umjetničko središte Leipziga. U njemu se nalaze galerije i studiji, a tu je i industrijski kompleks Alte Baumwollspinnerei u kojem su također izložena brojna umjetnička djela.

image

Plagwitz

UNSPLASH

Grad je lijepo razgledati i plovidbom kanalom Karl-Heine ili pak šetajući pokraj njega. Ovaj nevjerojatni kanal, dugačak je 3,3 kilometra i uz njega se nalaze impresivne povijesne vile koje privlače dodatnu pažnju.

image

Karl-Heine-Kanal

PEXELS
Linker
16. rujan 2024 08:42