Osvježavajuća kombinacija okusa oduševit će vas ako ste u potrazi za laganim, a opet slatkim jelom ovog ljeta.
Jedna od omiljenih ljetnih voćki definitivno je breskva i njena 'sestra' glatke površine nektarina. Kad im dođe sezona mnogi ih vole jesti ili same ili u sklopu brojnih slastica - od kolača, tartova, krema, kompota... primjena ove voćke u kuhinji ima bezbroj. No zašto ju ne biste pripremili kao tipično slano jelo - pripremljeno na grilu i posluženo uz jogurt.
Iako na prvu zvuči vrlo ekscentrično, ako proučite recept koji donosimo vidjet ćete da se svi okusi i arome uistinu slažu, a breskve i jogurt na ovaj način postaju kao luckasta (i zdrava) verzija cheesecakea. Spremne u samo nekoliko minuta, ovakve breskve postat će vam idealan ljetni međuobrok ili desert.
Čitajte i: Ljetno voće sa supermoćima: Višnje rade čuda za ten i kožu, a mogu pomoći i pri gubitku težine
Sastojci (za 8 porcija)
- 2 breskve
- 2 nektarine
- 2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat plodova pistacija
- Par listova bosiljka
- 200 g čvrstog jogurta
- 2 žlice javorovog sirupa ili meda
- 2 žlice ružine vodice, možete staviti naribanu narančinu koricu umjesto vodice
Priprema
Breskve i nektarine narežite na kriške, pomiješajte s maslinovim uljem pa ih pecite svega nekoliko minuta na dobro zagrijanoj grill površini (tava, električni roštilj...) samo kako bi omekšale. Jogurt pomiješajte s javorovim sirupom ili medom, na kraju dodajte i aromu po izboru (ružina vodica / korica naranče). Pistacije usitnite nožem na veće komadiće. Grilane breskve i nektarine posložite na tanjur, prelijte umakom od jogurta te posipajte pistacijima i ukrasite listovima bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....