EMMA MCINTYRE GETTY IMAGES VIA AFP
HODAKOVA

Ne znate što biste sa starim žlicama? Cate Blanchett ih nosi, a za sve je zaslužna najbolja mlada dizajnerica

Oskarovka redovito oduševljava svojim odabirima na crvenom tepihu, a ove sezone filmskih festivala pozornost je privukla neobičnim izdanjima čiji su glavni detalj bile - žlice.

Oskarovka redovito oduševljava svojim odabirima na crvenom tepihu, a ove sezone filmskih festivala pozornost je privukla neobičnim izdanjima čiji su glavni detalj bile - žlice.

"Tko je gladan?", napisala je Elizabeth Stewart, stilistica Cate Blanchett, uz video na kojem glumica nosi odijelo sa zanimljivim detaljem. Naime, donji rub sakoa krase žlice koje kod bilo kakvog pokreta zveckaju što je glumica iskoristila i u videu pa je u svojem neobičnom odijelu i zaplesala. I koliko god bilo neobično što je glavni detalj kreacije pribor za jelo, ovo nije prvi put da je oskarovka stigla u komadu "sa žlicama", a najbolji dio cijele priče je to što su one - reciklirane.

Održivo odijelo

Crno odijelo sa žlicama Cate Blanchett odabrala je za premijeru mini serije "Disclaimer", a za crveni tepih je uz elegantnu kombinaciju odabrala i klasične crne salonke. Odijelo je rad švedske modne dizajnerice Ellen Hodakove Larsson, dobitnice prestižne LVMH nagrade za mlade modne dizajnere, čime je postala prva Šveđanka koja je osvojila tu nagradu. Brend Hodakova osnovala je 2021. godine, a ubrzo se profilirala kao jedna od najzanimljivijih mladih dizajnerica zahvaljujući inovativnom dizajnu pri čemu koristi isključivo reciklirane materijale.

image
VALERIE MACON AFP
image
VALERIE MACON AFP

Tako su i žlice koje je Cate nosila reciklirane te nabavljene iz okolice Stockholma, a i cijelo odijelo napravljeno je od recikliranog materijala.

"Pretvaranjem starih materijala u luksuzne komade, Hodakova stvara nove priče kroz ponovno korištenje svakodnevnih predmeta za stvaranje jedinstvenih kreacija", objasnili su filozofiju brenda čiju je kreaciju Kate prvi put nosila početkom kolovoza na premijeri filma "Borderlands".

Top od 102 žlice

Top sastavljen od 102 žlice neupitno je jedan od njezinih najupečatljivijih izdanja s crvenog tepiha o kojem se danima pričalo, a to što je jedna od najslavnijih holivudskih glumica odabrala Hodakovu za crveni tepih neupitno je pridonijelo prepoznatljivosti mladog švedskog brenda. Suradnja je na obostrano zadovoljstvo jer je Blanchett posvećena održivosti i voli podržati takve modne brendove, a dizajnerica itekako cilja visoko jer želi da njezin modni brend postane prvi u svijetu čije su kreacije i poslovanje u potpunosti održive.

image
KAY BLAKE/ZUMA PRESS WIRE/SHUTTERSTOCK

Ljubav prema održivom

Osim što često podržava "zelene" modne brendove, Cate Blanchett bila je jedna od prvih glumica koja je za crveni tepih ponavljala svoje modne izbore. To je praksa koja je i danas relativno rijetka među holivudskim zvijezdama, a po Cate je itekako normalna.

"Ideja ponovnog nošenja odjeće ne bi trebala biti toliko neobična - pa to radimo svakog dana, što iz navike, što iz izbora, što iz nužnosti", izjavila je Cate u jednom intervjuu.

image
KAY BLAKE/ZUMA PRESS WIRE/SHUTTERSTOCK

Australska glumica trenutačno je zauzeta promocijom svojeg novog filma "Borderlands", ali i mini serije "Disclaimer" koju je napisao i režirao Alfonso Cuarón. Serija se temelji na istoimenom romanu Renée Knight iz 2015. godine u kojoj Blanchett glumi Catherine Ravenscroft, cijenjenu novinarku koja se suočava s vlastitim mračnim tajnama.

Linker
12. rujan 2024 11:33