Charles Spencer i Cat Jarman u lipnju ove godine 

 TOPSTAR-WJ IMAGES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Sukob sadašnje i bivše

Skandal na vidiku: Ljubavnica Charlesa Spencera podigla tužbu protiv njegove još uvijek zakonite supruge Karen

Norveška arheologinja Catrine "Cat" Jarman, koja se s grofom zbližila proljetos, pokrenula je pravni postupak zbog zlouporabe svojih privatnih informacija, a cijeli je slučaj 10. listopada završio i na sudu.

Norveška arheologinja Catrine "Cat" Jarman, koja se s grofom zbližila proljetos, pokrenula je pravni postupak zbog zlouporabe svojih privatnih informacija, a cijeli je slučaj 10. listopada završio i na sudu.

Čini se da razvod engleskog grofa Charlesa Spencera od supruge, Kanađanke Karen Villeneuve, neće proći bez skandala. Za disonantan prizvuk u raspadu trećeg braka brata princeze Diane - pobrinula se njegova nova partnerica, norveška arheologinja Catrine "Cat" Jarman. Protiv uskoro bivše žene svog odabranika, pokrenula je pravni postupak zbog zlouporabe svojih privatnih informacija, javljaju britanske novine The Telegraph. Ljubavnica zasad ne otkriva o kakvoj se zloupotrebi radi, kako je još uvijek aktualna grofica Spencer gurala nos u njenu privatnost i konačno, što je s tim informacijama učinila? Britanski mediji navode da se povrijeđena supruga, koja s Charlesom Spencerom ima 12-godišnju kćer Charlotte Dianu i još uvijek stanuje na obiteljskom posjedu Spencerovih - raspitivala o suparnici. Što god doznala, to se nije svidjelo 42-godišnjoj znanstvenici specijaliziranoj za vikinško doba te posebno - vikinške žene. Suprugu svog dragog ratoborno je tužila sudu 10. listopada i sada se nestrpljivo očekuje rasplet još jednog od niza skandaloznih razvoda u visokom britanskom društvu. Ukratko, na posjedu Althorp gdje je odrasla princeza Diana i gdje se nalazi njeno posljednje počivalište, "zakuhao" se ljubavni zaplet kakvog se ne bi posramile ni meksičke sapunice.

image

Posjed obitelji Spencer u Northamptonshireu, na petu obljetnicu smrti princeze Diane

PETER LEA/SHUTTERSTOCK

Nakon što je Charles Spencer u lipnju ove godine objavio da se razvodi od Karen poslije 13 godina braka i nedavno za Times potvrdio da se, kako se proljetos sumnjalo, zbližio s norveškom arheologinjom - otkrilo se i to da će njegove interese ga tijekom razvoda braniti odvjetnica Fionu Shackleton. Zastupala je i princa Charlesa u brakorazvodnom postupku od princeze Diane: rastali su se 1992., a razvod je finaliziran 1996., godinu dana prije nego što je 31. kolovoza 1997. lady Di poginula u prometnoj nesreći. Kako piše Tatler, Fiona Shackleton, barunica od Belgravije, tijekom pregovora s odvjetničkim timom princeze Diane uspjela je postići to da princeza srca izgubi titulu Njenog kraljevskog visočanstva. Barunica je razvodila i Paula McCartneyja od Heather Mills 2009. godine, u jednoj od najburnijih brakorazvodnih parnica u Velikoj Britaniji. Smatra se da bi i u slučaju Charlesa Spencera te njegove treće supruge, mogla također naići na komplikacije.

Otprije je, naime, poznato da su lijepu Kanađanku u novi život s osam godina starijim engleskim plemićem "otpratili” dugovi: svojedobno je osuđena zbog neplaćenog računa od 136.000 dolara, a navodno nije platila ni porez državi Kaliforniji, gdje je ranije živjela, u iznosu većem od 29.000 dolara. Čini se da bi, s obzirom na financijsku stisku, Karen mogla imati financijske zahtjeve koje Charles Spencer nije spreman ispuniti.

image

Charles Spencer 2013. s trećom suprugom Karen na konjičkim utrkama Royal Ascot

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Dodajmo i to da je tamnokosa, elegantna Kanađanka prije braka s Dianinim bratom, bila udana za Marka Gordona, holivudskog producenta iza kojeg su filmovi s A liste poput "Spašavanje vojnika Ryana" i "Brzina" te svima znana serija "Uvod u anatomiju". Karen Villeneuve upoznala ga je potkraj 90-ih, kada je radila kao recepcionerka u hotelu Four Seasons, u Torontu. Imaju dvije kćeri, 26-godišnju Emmu i 23-godišnju Kate, a razveli su se prije 21 godine. Poslije propasti prvog braka, Karen Villeneuve izlazila je s milijarderom Georgeom Sorosom, a potom je 2010., na spoju naslijepo preko zajedničkih prijatelja u Los Angelesu upoznala, brata pokojne princeze Diane, piše Tatler.

image

Kitty Spencer 2012.s polubratom Edmundom uskoro bivšom pomajkom Karen (koja je bila trudna s kćeri Charlotte) i ocem

IKON PICTURES/SHUTTERSTOCK

Vjenčali su se u lipnju 2011., isprva se sve činilo idiličnim jer se Karen trudila uklopiti u stil života visokog engleskog društva: potrudila se naučiti suptilna pravila ponašanja visoke klase, pokazala je entuzijastičan interes za nošenje uočljivih šešira na svečanim događanjima, a 2004. osnovala je dobrotvornu udrugu "Whole Child International" koja pomaže djeci bez stabilnih domova. Međutim, brak je zapao u krizu kada se na posjedu Althorp pojavila nekonvencionalna arheologinja koja je vodila iskapanja drevne rimske vile, o čemu je snimala dokumentarac. Sprijateljila se s grofom i nagovorila ga da s njenim prijateljem, velečasnim Richardom Colesom, pasioniranim ljubiteljem povijesti, pokrene podcast "The Rabbit Hole Detectives". Napisali su i istoimenu knjigu. Naklonost Charlesa Spencera i Cat Jarman u međuvremenu je prerasla u ljubav, a nakon što je postala njegova ljubavnica i tužila uskoro bivšu suprugu, nastao je skandal koji bi se, kako će se razvijati brakorazvodni postupak, mogao još više razbuktati.

image

Nećakinje princeze Diane, blizanke Amelia i Eliza Spencer

DINENDRA HARIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK

Treba dodati i to da je Charles Spencer poznat po burnom ljubavnom životu i memoarima objavljenim u ožujku ove godine "A Very Private School". U knjizi je progovorio o dadilji koja ga je maltretirala s princezom Dianom, što je prema njegovim riječima, stvorilo tešku traumu. Osvrnuo se i na pretrpljeno seksualno zlostavljanje u internatu.

Kako god bilo, grof je s prvom bivšom suprugom, manekenkom Victorijom Lockwood, dobio tri kćeri i sina: 34- godišnju Catherine "Kitty", 32-godišnje blizanke Elizu i Ameliju te 30-godišnjeg sina Louisa. Razveli su se 1997. poslije osam godina braka. Njegova druga supruga bila je Caroline Freud: nju je upoznao dok su studirali na Sveučilištu Oxford. Vjenčali su se 2001., kad je Caroline finalizirala razvod od prvog supruga, vlasnika PR kompanije "Freud Communications", Matthewa Freuda. Dobili su dvoje djece, 21-godišnjeg sina Edmunda i 18-godišnju kćer Laru. I taj se brak 2007. raspao. Sad je pred bratom lady Di četvrta sreća s arheologinjom s kojom dijeli strast prema iskapanjima. Uspije li pronaći zadovoljavajući kompromis s trećom suprugom, romansa s Cat Jarman mogla bi još dugo cvjetati. Dodamo li tome potencijalna arheološka nalazišta na njegovom posjedu i podcast o britanskoj povijesti, dvoje ljubavnika moglo bi uživati u zanimaciji koja će ih još više zbližiti.

Linker
15. listopad 2024 16:02